POTRESNA ISPOVEST VESNE ĐOGANI: Pevačica priznala da je bila žrtva internet nasilja

Novosti online

13. 12. 2021. u 13:11

VESNA Đogani neko je ko važi za veoma popularnu osobu na estradi, ali i na društvenim mrežama.

ПОТРЕСНА ИСПОВЕСТ ВЕСНЕ ЂОГАНИ: Певачица признала да је била жртва интернет насиља

foto: Printskrin Youtube/K1 Televizija

Ona je otkrila da je bila žrtva sajber nasilja.

- Svaka nova generacija će imati neku ljubav, teme u našim pesmama su teme koje se tiču svakog od nas. To su neprolazne - kaže za televiziju Kurir Vesna Đogani i dodaje:

- Spontano sam počela da se pojavljujem na društvenim mrežama. Ogroman je strah svih nas roditelja. Mlađe generacije uopšte nisu svesne posledica, oni ulaze spontano i tiho u sajber svet. Tu smo svi jako odgovorni - roditelji, dražava, institucije, društvo. Kao neko od 40 godina svakodnevno doživljavam sajber nasilje. Verovali ili ne. To izgleda tako što je potpuno normalna stvar da ste nezadovoljni i da uzmete da na telefonu napišete ružan komentar nekome. Niko nije zaštićen. Ja ne mogu da zamislim da neko od 30, 40 godina napiše uvredljiv komentar. I to ne konstruktivan, nego ružan, uvredljiv, da me ponizi...

Iza osmeha i popularnosti može se kriti teška borba, koju vodi adolescent ili neko u ranim dvadesetim, nedovoljno spreman da se izbori sa „sajber bulingom“. Internet i društvene mreže mesto su okupljanja ljudi svih starosnih generacija, ali svakako da se njima bave najviše mladi ljudi, koji svoju „internet karijeru“ započinju kao tinejdžeri i to upravo u sajber svetu.

- Kao društvo se uopšte nismo promenili od onog vremena gladijatora i lajk/dislajk. Sve više omladine vapi za zagrljajem, za prihvatanjem, da se uklope. Njima su ružne reči kao dobar dan. Mi smo postali imuni na to - iskrena je Đoganijeva.

- Počinjem karijeru ispočetka. Refrešujem stare pesme. Šalju mi poruke "jao nisam znala da je ovo vaša pesma - rekla je Vesna, i dodala da je grupa Đogani uradila nove spotove za pesme "Ne veruj" i "Crne oči", kao i da su u planu i novi spotovi.

(Kurir)

BONUS VIDEO - Romana Panić u šetnji na savskom keju u Beogradu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave