CAKANA UTUČENA ZBOG MERIME NJEGOMIR Iznela malo poznate detalje iz njenog života: Besplatno pevala za decu sa Kosova

Novosti online

23. 11. 2021. u 13:21

LEGENDARNA pevačica Merima Njegomir, koja je preminula 20. novembra, danas će biti sahranjena u Beogradu.

ЦАКАНА УТУЧЕНА ЗБОГ МЕРИМЕ ЊЕГОМИР Изнела мало познате детаље из њеног живота: Бесплатно певала за децу са Косова

Foto: A. Stanković/Jutjub/Suzanin izbor

O legendarnoj pevačici Merimi Njegomir kolege i prijatelji imaju samo najlepše reči. Svi su neutešni, kao i njena dugogodišnja prijateljica Dragica Radosavljević Cakana.

- Jako sam tužna danas. Tužan dan za kompletnu muzičku scenu i estradu. Sigurna sam da će mnoge moje kolege otići na sahranu. Merima je poznata po tome da je imala i ima i dalje mnogo prijatelja. Sećam se kada sam je zvala da pitam da li ima nekoga da mi pomogne, uvek je bila tu za mene - navela je Cakana.

Pevačica je naglasila da iako se nije često viđala sa Merimom u toku pandemije, često se sa njom čula.

- Niko od nas se međusobno nije viđao. Sa njom sam se čula u jednom trenutku, odlazila je na Novi Beograd kod dece. Zadnji put smo se videle posle emisije kada sam je odvezla, posle toga smo se samo čule. Rekla mi je da je na Kosmaju za vreme pandemije, pa kasnije da je u gradu - rekla je Cakana.

Cakana je bila ubeđena da će Merima pobediti bolest.

- Sto odsto sam verovala da će se izvući. Poznajući nju kao jaku i borbenu ženu, sve mi je delovalo nemoguće i da ona iz toga ne izađe kao pobednik. Nažalost, bolest je uzela maha. Nadam se da će je anđeli iz pesme "Ruzmarin" čuvati - smatra Cakana.

Kako je navela, pamtiće je po mnogim stvarima.

- Pamtiću je po duhovitosti i tome što je bila vedra i vesela. Bavila se tenisom, bila je sportista. Osvajala je pehare. Pamtiću je po njenim pesmama i savetima koje mi je davala, šta da pevam. Ne mogu da kažem da sam joj bila najbolja prijateljica na estradi, jer nisam. Sve nas je volela, ali sa nekima je bila bliža. Znala sam o njoj dosta kao i ona o meni. Bila je neko kome mogu da se poverim. Divna žena, čovek, majka i baka. Živela je za decu. Izborila se sama i bila visoko na sceni - ispričala je Cakana.

Cakana je podsetila i da je Merima sa njom i nekoliko kolega bez reči krenula na humanitarni koncert za decu sa Kosova i Metohije.

BONUS VIDEO: DECA MERIME NjEGOMIR U SUZAMA - Svi u crnini na komemoraciji u Kamenoj sali RTS

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)