SVEĆA - SIMBOL NESEBIČNE ŽRTVE: Jelena Đoković obišla srpske svetinje na Kosovu i Metohiji

V.N.

22. 09. 2021. u 22:49

SUPRUGA svetskog tenisera broj 1 Novaka Đokovića, Jelena, objavila je na "Instagramu" fotografije sa hodočasničkog putovanja po Kosovu i Metohiji, gde je zajedno sa Anom Divac, lepšom polovinom Vlade Divca, Jugoslavom Karićem i misterioznim guruom Mohanđijem, obišla srpske svetinje.

СВЕЋА - СИМБОЛ НЕСЕБИЧНЕ ЖРТВЕ: Јелена Ђоковић обишла српске светиње на Косову и Метохији

Foto Instagram/jelenadjokovicndf

Mohanđija je, inače, u Srbiju pre više od deceniju dovela ljubav (njegova druga supruga Devi Mohan je sa ovih prostora), ima veliki krug sledbenika u našoj zemlji i smatraju ga duhovnim učiteljem i čudotvorcem koji im je pomogao da dosegnu novi nivo svesti, slobode i bezuslovne ljubavi.

- Volim i zahvalna sam što je i Mohanđi krenuo sa nama i odao poštovanje našim svetim mestima, tradiciji i kulturi, pa će tako svi koji ga prate naučiti o srpskoj istoriji i korenima - napisala je Jelena uz fotografije, na kojima se vidi da je igrala i tenis sa mališanima koji tamo žive.

- Svaki dar koji smo ostavili i zagrljaj i osmeh su bili od srca. Nosim jednu vrlo moćnu poruku, koju sam snažno osetila baš zahvaljujući dubokim razgovorima sa Mohanđijem i ljudima koji su bili s nama na našem hodočašću. Svi smo upalili sveće za žive i upokojene, za zdravlje i mir u svakom manastiru koji smo posetili.

Foto Instagram/jelenadjokovicndf

Jelena je navela da je sveća simbol nesebične žrtve, ona sagoreva da bi drugima dala svetlost i sjaj. Ona je simbol života i prosvetljenja, otklanjanja strahova i mračnih misli iz našeg uma i srca, i predavanju svetlosti Boga.

- Kako smo onda usvojili tradiciju slavljenja rođenja života tako što gasimo sveću na torti dok zamišljamo želju - zapitala se Đokovićeva.

- Poželela sam da makar u svom domu promenim tu tradiciju. Sve zahvaljujući ovom putovanju i posetama usamljenim velikim svećama koje sijaju na tlu Kosova i Metohije, da osvetle sve nas i budu nam smernica i putokaz da samo ono što je nematerijalno opstaje i odoleva svemu. Zato sam beskrajno zahvalna svim ljudima koji su ostali da žive na KiM, i u našim manastirima, da održavaju sjaj sveća naše istorije, kulture i duhovnosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!