ZBOG OVIH SNIMAKA JE SADIKU ZABRANJEN ULAZAK U SRBIJU: Evo zbog čega je pevač mesecima u centru skandala (VIDEO)

Novosti onlajn

25. 08. 2021. u 16:01

SADIKU Hasanoviću, finalisti "Zvezda Granda", zabranjen je ulaz u Srbiju zbog snimaka na kojima peva nacionalističke pesme.

ЗБОГ ОВИХ СНИМАКА ЈЕ САДИКУ ЗАБРАЊЕН УЛАЗАК У СРБИЈУ: Ево због чега је певач месецима у центру скандала (ВИДЕО)

Foto: Printskrin Grand TV

Kako se ranije pravdao Hasanović, tada je imao samo 12, 13 godina i nije razmišljao o tome da pesme koje je pevao nose poruku mržnje.

- Imao sam samo 12,13 godina, nisam razmišljao da ona nosi poruku mržnje prema ikome. Bio sam klinac - pravdao se tada Hasanović.

Međutim, Hasanović je ponovo šokirao nakon što mu je zabranjen ulazak u našu zemlju, kako je sam objavio.

Hasanović kaže da nije ni pokušao da dođe u našu zemlju već u njegov Novi Pazar.

- Sramota je što mi je zabranjen ulazak u Srbiju, ali imam ja moju Bosnu i moj Sandžak! Ništa mi više ne treba. Istina je da sam 2. avgusta pokušao da pređem granični prelaz sa Srbijom. Ali da bih došao u Novi Pazar, a ne u Srbiju! Ne zanima me što je Novi Pazar zvanično deo Srbije, ja Novi Pazar gledam kao moj Sandžak! Ako ni tu ne mogu, ja ću otići u crnogorski deo Sandžaka i tamo pevati - rekao je Hasanović.

Njegovu izjavu osudili su mnogi korisnici društvenih mreža, fanovi takmičenja u kojem je učestvovao, kao i brojne javne ličnosti.

Inače, kada se ceo skandal desio sa spornom pesmom, "Grand" produkcija javno se ogradila od postupka "Zvezde Granda".

- Napominjemo da je kroz "Zvezde Granda" do sada prošlo na hiljade kandidata, koji su bili ponos naše produkcije bez obzira na nacionalnu pripadnost. Međutim, svaki vid bilo kakvog pozivanja na nacionalnu i versku mržnju ili na nasilje nismo i nećemo tolerisati, ma o kome da se radi. Upravo zbog toga, kao i gledalaca svih nacionalnih pripadnost, smatramo da se kao produkcija moramo jasno ograditi od stavova i postupaka Sadika Hasanovića načinjenih u vreme kada je bio maloletan i kada ni na koji način nije bio član naše muzičke porodice - zaključio je "Grand" u saopštenju.

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista