KAD ZAVLADAJU "RUŽIČASTE PTICE": Čuveni film "Briljantin" uskoro i kao serija

Jl. B.

07. 08. 2021. u 10:38

FILMSKI klasik "Briljantin" bio je za devojke u pubertetu tokom kasnih sedamdesetih godina 20. veka ono što su mladićima bili "Ratovi zvezda".

КАД ЗАВЛАДАЈУ РУЖИЧАСТЕ ПТИЦЕ: Чувени филм Бриљантин ускоро и као серија

Foto IMDb

Ostvarenje, čije glavne zvezde su Džon Travolta i Olivija Njutn Džon, bio je najprofitabilniji mjuzikl u to vreme. Album sa pesmama iz filma bio je 1978. drugi najprodavaniji u Americi, a samo singl You're the One That I Want prodat je u više od 15 miliona primeraka širom sveta. Sada, posle više od četiri decenije, novi striming servis Paramount Plus naručio je seriju Grease: Rise of the Pink Ladies, koja je prednastavak čuvenog mjuzikla.

Priča smeštena u 1958. "vrti" se oko kul momka i lidera bande "T-ptice", Denija Zuka, i fine devojke, australijske imigrantkinje, Sendi Olson. Nakon što se tokom raspusta upuste u kratku romansu, Sendi upisuje Rajdel srednju školu čime je Deni užasnut jer bi njena devičanska pojava mogla da zasmeta njegovom stilu.

Nova serija, od deset epizoda, odvija se četiri godine pre originalnog filma. Kako produkcija najavljuje, radnja prati dame u ružičastom pre nego što je rokenrol zavladao i pre nego što su članovi "T-ptica" bili glavni u školi, kada su četiri odbačene devojke, kojima je bilo dosta svega, odlučile da se zabave po svojim pravilima i pokrenule moralnu paniku, koja će zauvek promeniti školu Rajdel Haj. Družinu "Ružičastih ptica" (Pink Birds) čine Beti Rico, buntovnica i devojka Denijevog najboljeg druga Kenikija (Džef Konavej), lepotica i Sendina najbliža prijateljica Frenči, otkačena ljubiteljka hrane, naročito slatikiša, Džen, i atraktivna Marti Maraskino, čija pojava redovno privlači pažnju starijih muškaraca. Njih su u filmu igrale Stokard Čening, Didi Kon, Džejmi Doneli i Dina Menof, ali još nije poznat novi sastav. Ipak, zna se da će u seriji biti novih likova.

Prednastavak "Briljantina" prešao je dug put do "zelenog svetla" producentske kuće. Seriju je najpre naručio HBO Maks u oktobru 2019, ali oni nisu želi da nastave rad i na kraju je ideja, uz promenu naziva, prepuštena Paramount Plus. Bez obzira na izmene, scenaristkinja Anabel Ouks i dalje je šouraner, a biće i izvršna producentkinja zajedno sa Martijem Bouenom i Erikom Figom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)