"RIBLJA ČORBA" 16. AVGUSTA NA TAŠMAJDANU: Koncert za Mišu na njegov rođendan

M. Ć.

21. 07. 2021. u 15:20

POVODOM sećanja nabasistu Mišu Aleksića, jednog od osnivača i dugogodišnjeg člana "Riblječorbe", koji je preminuo 29. novembra 2020. od kovida 19, na beogradskomTašmajdanu će 16. avgusta biti održan koncert na kojem će nastupitilegendarni bend sa prijateljima - Momčilom Bajagićem Bajagom, ZvonimiromĐukićem Đuletom, Nikolom Čuturilom i Dragim i Žikom Jelićem iz "JUgrupe".

РИБЉА ЧОРБА 16. АВГУСТА НА ТАШМАЈДАНУ: Концерт за Мишу на његов рођендан

Foto: Marina Pešić

Aleksić je bio kompozitor i koproducent mnogih poznatih numera "Čorbe", koje će se izvoditi na "Tašu". Kako zbog pandemije poslednji ispraćaj uprisustvu prijatelja nije bio moguć, koncert je način da se kolege iprijatelji, uz prisustvo obožavalaca, oproste od Miše kako dolikuje, i tona njegov rođendan. Vođa "Riblje čorbe", Bora Đorđević, najavljujućikoncert posvećen Miši, opisao je njihov odnos u nekoliko rečenica:

- Bio je mnogo više od člana benda. Nikad prežaljeni brat. Nijedna odlukanije doneta bez njegovog mišljenja. Bio je izuzetan autor, tako da ćemo nakoncertu svi svirati njegove kompozicije, a premijerno će biti izvedenaposlednja pesma koju je napravio, "Dve gitare". Sav prihod od ulaznicanamenjen je Aleksićevoj porodici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna