RAZDOR ZBOG "RUŽO RUMENA": Glumac Nebojša LJubišić tužio Dragana Jovanović za krađu pesme

Novosti onlajn

22. 06. 2021. u 08:41

GLUMAC Nebojša LJubišić tvrdi da je kompletan autor muzike i dela teksta pesme "Ružo Rumena", a ne njegov kolega Dragan Jovanović, kako je zavedeno u Sokoju.

РАЗДОР ЗБОГ РУЖО РУМЕНА: Глумац Небојша Љубишић тужио Драгана Јовановић за крађу песме

Foto: Printskrin/RTS

Naime, kako se saznaje, glumac Nebojša LJubišić tužio je svog kolegu i klasića, čuvenog Drakčeta, da mu je ukrao, odnosno, Nebojša osporava da je Dragan Gagi Jovanović kompletan autor čuvene "Ruže rumene".

Iz Sokoja - Organizacije muzičkih autora Srbije, potvrdili su da je kao autor muzike i teksta velikog hita upisan samo Gagi Jovanović. Međutim, još prošle godine stigao im je dopis od LJubišićevog advokata Nenada Rudovića, u kome on osporava Gagiju kompletno autorstvo nad muzikom i delom nad tekstom.

Jovanoviću su zato blokirane isplate tantijema (godišnje nadoknade za autorska prava, op. aut.), a njegov kolega sada treba da sudu da dokaže da je autor pesme.

Nije na odmet znati da slični procesi u svetu traju i po nekoliko godina, a tantijeme, čak i na malom tržištu kao što je Srbija, mogu da iznose i po nekoliko hiljada evra.

- Za sada na ovu temu neću davati nikave izjave - kratko je rekao LJubišić i potvrdio ova saznanja, a glumčev advokat je objasnio da će oni ovaj spor najverovatnije rešiti između sebe.

I Dragan Gagi Jovanović je potvrdio naše otkriće, ali takođe nije bio bio previše raspoložen za priču.

- Ne bih komentarisao ceo slučaj. Za mene je to tužna priča. Bili smo drugari, ali vremenom se ljudi menjaju... - poručio je Jovanović.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)