POZIV MAŠTOVITIM PESNICIMA: Konkurs za nagradu "Milan Mladenović" biće otvoren 1. juna

V.N.

29. 05. 2021. u 11:23

ZADUŽBINA Milana Mladenovića će dodeliti nagradu "Milan Mladenović" po treći put za najbolju pesmu na teritoriji bivše Jugoslavije, a konkurs za ovo prestižno priznanje će biti raspisan 1. juna.

ПОЗИВ МАШТОВИТИМ ПЕСНИЦИМА: Конкурс за награду Милан Младеновић биће отворен 1. јуна

Foto Arhiva "Novosti"

U stručnom žiriju će, između ostalih, biti i hrvatski muzičar Damir Urban, kompozitor i muzičar iz Severne Makedonije Kiril DŽajkovski, kao i nekadašnji bubnjar EKV Ivan Fece Firči.

Nagrada "Milan Mladenović" uspostavljena je sa ciljem da podstiče muzičko stvaralaštvo koje odlikuju vrednosti svojstvene umetničkoj zaostavštini Milana Mladenovića, najpoznatijeg po radu u beogradskoj rok grupi EKV. Konkurs će biti otvoren do 30. juna, a mogu da se prijave svi umetnici na teritoriji bivše Jugoslavije, koji su u svom muzičkom i pesničkom izrazu inovativni, energični, maštoviti i drugačiji. Nagrada će biti dodeljena 21. septembra, na dan rođenja preminulog pevača, tekstopisca, gitariste i kompozitora benda EKV.

Dobitnici prve nagrade 2019. bili su "Artan Lili" sa pesmom "D.E.P.R.A", a drugi laureat 2020. bila je rok grupa "Dram" sa pesmom "Daj mi sve".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

BODRUM JE JEDNO OD OMILJENIH LETOVALIŠTA U TURSKOJ: Diamond of Bodrum je divan hotel u centru ovog divnog gradića