BEZ OPTUŽNICE DEVET MESECI?! Misterija stradanja porodice Livnjak

O. MATAVULj

22. 05. 2021. u 09:30

PROŠLO je više od devet meseci od jedne od najtragičnijih saobraćajnih nesreća u Srpskoj, u kojoj su poginula tri člana porodice Livnjak iz Banje Vrućice, a Okružno javno tužilaštvo u Doboju još nije okončalo istragu u tom predmetu.

БЕЗ ОПТУЖНИЦЕ ДЕВЕТ МЕСЕЦИ?! Мистерија страдања породице Ливњак

Fota Privatna arhiva

Postupak se vodi protiv Gorana Bijelca (21) iz Teslića, vozača "audija A6" koji se sudario sa "fijat mareom" u kojoj su stradali vozač Zoran Livnjak (45), njegova supruga Svjetlana (37) i ćerka Dragana (19), dok je teško povređena Sofija Livnjak (4).

Tragedija, posle koje je dvoje dece ostalo siročad, dogodila se 15. avgusta prošle godine na putu Kotor Varoš - Teslić. Prve informacije ukazivale su da je nesreću izazvao Bijelac, koji je "audijem" prešao u levu traku i udario u "mareu".

Portparol OJT Doboj Slobodanka Lukić kaže da se istraga nalazi u završnoj fazi i da se uskoro može očivati tužilačka odluka.

- Istraga nije okončana s obzirom na to da tužilaštvu nije dostavljeno saobraćajno-tehničko veštačenje dinamike i uzroka nastanka saobraćajne nezgode. To veštačenje je naredbom od 25. septembra 2020. povereno Jedinici za forenziku Kriminalističko-tehničkog centra MUP RS - rekla je Lukićeva, dodajući da će se, nakon dostavljanja pismenog nalaza veštačanja, doneti odgovarajuća tužilačka odluka.

VOZIO I PORED ZABRANE

GORAN Bijelac je osumnjičen za krivično delo ugrožavanje javnog saobraćaja. Prema saznanjima "Novosti", Bijelac je u vreme nesreće vozio bez vozačke dozvole koja mu je bila oduzeta na dva meseca. Naime, policija ga je u maju 2020. uhvatila kako juri 101 kilometra na sat na mestu na kojem je brzina ograničena na 50. Dozvola mu je oduzeta 26. juna.

Zašto postupak traje toliko dugo "Novosti" su 12. maja upitale MUP RS, koji u dostavljenom odgovoru navodi da je nalaz veštačenja 14. maja, dva dana posle upita, dostavljen tužilaštvu.

- Jedinica za forenziku izvršila je veštačenje. Zbog složenosti veštačenja postupak je trajao skoro mesec dana. U nalazu veštak je dao mišljenje o uzroku nastanka saobraćajne nezgode - rekla je portparol MUP RS Mirna Miljanović.

Iako u tužilaštvu tvrde da su u više navrata telefonski pozivali KTC, pokušavajući da ubrzaju proceduru, u MUP RS navode da od strane OJT Doboj nisu primili nijednu urgenciju po pitanju tog predmeta. Nejasno je i zašto je za veštačenje "koje je trajalo skoro mesec dana", KTC-u trebalo devet meseci?! Biće zanimljivo videti koliko će tužilaštvu trebati vremena da razmotri nalaz i donese tužilačku odluku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SRPSKA HEROINA KOJOJ SU UBILI DECU ZA NOVOSTI: Dobila sam dodatnu snagu kad sam videla da naš toliki narod kaže NE rezoluciji o genocidu