PADA BROJ ZARAŽENIH KORONOM NA MAJEVICI: Nema pacijenata na bolničkom lečenje

V.Mitrić

13. 05. 2021. u 12:40

U NASTAVKU imunizacije stanovništva protiv virusa korona Dom zdravlja Lopare, juče je, 100 ljudi starijih od 65 godina ruskim “Sputnjik Ve ” vakcinama.

ПАДА БРОЈ ЗАРАЖЕНИХ КОРОНОМ НА МАЈЕВИЦИ: Нема пацијената на болничком лечење

Foto: Skupština Grada Jagodina

Direktor te ustanove, dr Želimir Nešković, podsetio je da je do sada vakcinisano 473 stanovnika Majevice.Vakcinacija je u Loparam počela početkom prošlog meseca.

-Sledeće sedmice očekujemo nove doze ruskih  “Sputnjik Ve”  i kineskih “Sinofarm” vakcina - rekao je Nešković.-Samo masovnim vakcinisanjem ćemo se vratiti normalnom životu i pobediti ovu pošast.


U Loparama je prema Neškovićevim rečima prisutan pad broja zaraženih navodeći da ima 13 stanovnika pozitivnih na korona virus.


-Unazad deset dana prisutan je pad broja zaraženih, danas ih je 13 a do sada je ta brojka bila više od 20 -kaže dr Nešković. - Nemamo nijednog pacijenta na lečenju u bijeljinskoj bolnici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

USVOJEN IZBORNI ZAKON REPUBLIKE SRPSKE: Rasprava u NSRS se odužila do dva sata posle ponoći