BROĐANIN NA TAPETU TUŽILAŠTVA: Prijavio gubitak vozačke, a onda je zbog otkrića policije završio sa krivičniom!

N. ĐURIĆ

11. 05. 2021. u 20:00

BROĐANIN Dane J. (59) naći će se na tepetu tužilaštva pošto je lažno prijavio gubitak vozačke dozvole, koju je, kako se ispostavilo, zamenio za dozvolu Srbije.

БРОЂАНИН НА ТАПЕТУ ТУЖИЛАШТВА: Пријавио губитак возачке, а онда је због открића полиције завршио са кривичниом!

Foto: N. Đurić

U današnjem saopštenju Policijske uprave Doboj navodi se da su policijski službenici Policijske stanice Brod u ponedeljak, otkrili prevaru reagujući po prijavi D.J. da je izgubio vozačku dozvalu.

- Policijski službenici su došli do saznanja da je predmetna vozačka dozvola na ime D.J. zamenjena za vozačku dozvolu Republike Srbije - saopštili su iz dobojske policijske uprave.

Slučaj je prijavljen dežurnom tužiocu Okružnog javnog tužilaštva Doboj koji se izjasnio da je reč o krivičnom delu „davanje lažnog iskaza“.

Kako „Novosti“ saznaju, D.J. je navodni gubitak vozačke dozvole prijavio krajem novembra, da bi tu istu dozvolu zamenio u Srbiji, a potom u Republici Srpskoj prijavio za nestalu.

- Zasad nisu poznati motivi, odnosno pozadina ovog čina, i zašto D.J. jednostavno nije prijavio da je u Srbiji zamenio vozačku dozvolu, a ne da da lažnu prijavu o njenom gubitku. Na ovaj slučaj ukazujemo radi upozorenja svima onima koji bi se odlučili na taj korak da je reč o krivičnom delu - kaže, za „Novosti“, Dragana Kerkez, portparol Policijske uprave Doboj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)