OPERISAN VASILIJE KAČAVENDA: Hirurška intervencija trajala sat i po vremena, poznato stanje umirovljenog episkopa

V. Mitrić

10. 05. 2021. u 14:29

UMIROVLjENI episkop zvorničko-tuzlanski Vasilije Kačavenda, podvrgnut je, danas hirurškoj intervenciji u Opštoj bolnici „Sveti vračevi“ u Bijeljini, u čiji menadžment i osoblje, kako kaže, ima veliko poverenje“.

ОПЕРИСАН ВАСИЛИЈЕ КАЧАВЕНДА: Хируршка интервенција трајала сат и по времена, познато стање умировљеног епископа

Foto: V. Mitrić

Vladika, koji nam se javio, nekoliko časova posle operacije, rekao je da je trajala sat i po, da se oseća odlično, „jer postoperativni oporavak protiče u najboljem mogućem redu“.Čak je raspoložen za razgovor, pa i šalu.

- Uz Božju pomoć i uz svesrdnu pomoć zlatnih ruku lekara i drugog osoblja osećam se odlično - kaže episkop Vasilije, koji je na Vaskrs služio u crkvi Manastira Pet jezera u Bijeljini, koji je podigao dok je bio u aktivnoj službi i u čijem konaku živi, posle povlačenja sa trona Eparhije zvorničko tuzlanske u kojoj je podigao ili obnovio oko 200 crkava i manastira, sa vernicima, sveštenstvom i monaštvom.

- Molitve Bogu i verovanje i dobre i stručne ljude mogu da pobede i najveće muke i tegobe. Bogu i zdravstvenim radnicima hvala što sam u ovim godinama uspeo, pre nekoliko meseci, da pobedim i opaki korona virus.

Vladika Vasilije "gura" 84 godinu, a arhijerej je od 1978. godine, kada je na tronu te eparhije nasledio čuvenog vladiku Longina (Tomić).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju