IZDAO ČEKOVE BEZ POKRIĆA: Prnjavorčanin oštetio preduzeće iz Gradiške za 114.000 KM

N. ĐURIĆ

30. 04. 2021. u 11:07

BANjALUČKA policija protiv Prnjavorčanina D.Ž. podnela je izveštaj zbog sumnje da je oštetio preduzeće iz Gradiške za 114.000 maraka.

ИЗДАО ЧЕКОВЕ БЕЗ ПОКРИЋА: Прњаворчанин оштетио предузеће из Градишке за 114.000 КМ

Foto: N.Đurić

Iz Policijske uprave Banjaluka u saopštenju navode da se D. Ž. sumnjiči za krivično delo izdavanje čeka i sredstava bezgotovinskog plaćanja bez pokrića.

–D.Ž. se sumnjiči da je obavljajući poslove direktora firme iz Prnjavora, zaključio kupoprodajni ugovor sa društvom ograničene odgovornosti iz Gradiške i kao instrument obezbeđenja plaćanja izdao tri bjanko potpisane i overene mjenice sa klauzulom „bez protesta“ kod banke u Banjaluci, iako je znao da za to nema gotovinskog pokrića. Nakon toga je od firme iz Gradiške preuzeo robu u vrednosti od oko 114.000KM i na taj način pribavio protivpravnu imovinsku korist društvu ograničene odgovornosti iz Prnjavora za navedeni iznos, za koliko je i oštećeno društvo ograničene odgovornosti iz Gradiške–stoji u saopštenju PU Banjaluka.

Policijski izveštaj protiv D. Ž. naći će se pod lupom Okružnog javnog tužilaštva Banjalukazbog postojanja osnovasumnje da je počinio krivično delo „Izdavanje čeka i sredstava bezgotovinskog plaćanja bezpokrića“.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega