SLUČAJ UBISTVA DAVIDA DRAGIČEVIĆA: Odloženo suđenje kriminalističkim tehničarima - Terete se da su u smeće bacili donji veš ubijenog

O. M.

21. 04. 2021. u 10:18 >> 11:27

SUĐENjE kriminalističkim tehničarima PU Banjaluka Mikici Marijancu i Zoranu Bošnjaku, optuženima za sprečavanje dokazivanja u predmetu David Dragičević, odloženo je jer se na ročištu nije pojavio okružni tužilac Dalibor Vrećo.

СЛУЧАЈ УБИСТВА ДАВИДА ДРАГИЧЕВИЋА: Одложено суђење криминалистичким техничарима - Терете се да су у смеће бацили доњи веш убијеног

Foto: O. M.

Marijanac i Bošnjak se terete da su u smeće bacili donji veš koji je tokom obdukcije skinut s Davidovog tela, kako bi prikrili eventualne tragove.

Sudija Radmila Medaković pojasnila je da je tužilaštvo obavestilo sud da je Vrećo zaražen virusom korona.

- U podnesku koji je dostavio v. d. glavnog tužioca Zoran Bulatović navodi se da je Vrećo bolestan. Prisustvo drugog tužioca nisu mogli da obezbede, jer trenutno imaju sedam upražnjenih tužilačkih pozicija, a nekoliko tužilaca je na bolovanju. Takođe, u ovakvom predmetu niko ne može da zameni predmetnog tužioca - kaže Medakovićeva.

Ona je pojasnila da u takvoj situaciji sud nema instrumente da utiče na tužilašto. Zbog toga je donela odluku da se glavni pretres odloži za 17. jun u 11 časova.

Branioci optuženih bili su saglasni s odlukom suda. Bošnjakov advokat Damir Alagić naglasio je da mu je drago što je sudija, zbog javnosti, objasnila razloge odlaganja.

- Nama je u cilju da suđenje što pre počne, kako bi moj branjenik mogao da iznese svoju odbranu i da materijalnim dokazima pokažemo da je on uredno popisao sve tragove - rekao je Alagić.

OPTUŽNICA

MIKICA Marijanac i Zoran Bošnjak optužnicom se terete da su 25. marta 2018. godine u smeće bacili Davidov donji veš, koji je tokom obdukcije skinut s njegovog tela. Svi odevni predmeti i drugi tragovi prevezeni su u policijski depo u PU Banjaluka, odnosno prostoriju za sušenje odakle je donji veš nestao.

- U nameri da spreče ili otežaju dokazivanje uništili su predmet koji služi kao dokaz - navodi se u optužnici.

Koliko je veliki pritisak javnosti u ovom predmetu najbolje svedoči činjenica da se sudija Medaković sve vreme u sudnici obraćala članovima grupe "Pravda za Davida", koji su prisustvovali ročištu.

Pred početak suđenja, pred sudom se okupilo više članova grupe "Pravda za Davida", da iskažu nezadovoljstvo radom pravosuđa u tom predmetu. Nosili su transparente kojima su tužioca optuživali za zataškavanje Davidovog ubistva. Na ulici su razvili platno na kojem je pisalo: "Vrećo, čeka te robija!". Na manjim transparentima isticali su fotografije tužioca, optuženih i svedoka, kao i ministra MUP RS Dragana Lukača sa citatom: "Jeste vi ikada išta u životu izgubili". Pred sudom su pevali Davidovu pesmu "Klinac u getu"...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima