ZBOG NEPRILAGOĐENE TEMPERATURE U ZAMRZIVAČU PROPALE VAKCINE: U Prijedoru pokenuta istraga, potvrđeno je "Novostima"

O.M.

14. 04. 2021. u 11:55

OKRUŽNO javno tužilaštvo u Prijedoru formiralo je predmet i pokrenulo istragu kako bi se utvrdile okolnosti koje su dovele do propadanja više doza vakcina "Sputnjik Ve" u Domu zdravlja u Prijedoru, potvrdio je "Novostima" glavni tužilac Mladen Mitrović.

ЗБОГ НЕПРИЛАГОЂЕНЕ ТЕМПЕРАТУРЕ У ЗАМРЗИВАЧУ ПРОПАЛЕ ВАКЦИНЕ: У Приједору покенута истрага, потврђено је Новостима

Foto: O.M.

On kaže da je predmet formiran na osnovu medijskih natpisa.

- Tužilaštvo je za to saznalo iz sredstava javnog informisanja i odmah smo formirali predmet kako bi utvrdili kako je došlo do propadanja tih doza vakcina i da li u svemu ima elemenata krivične odgovornosti. Nemamo još podatak o kojoj se količini vakcina radi, ali preduzećemo sve potrebne mere i radnje kako bi se utvrdilo šta se tačno desilo i zašto je do toga došlo - rekao je Mitrović.

Tužilaštvo je odmah zatražilo od policije da utvrdi materijalno stanje, a u narednom periodu biće saslušani svi koji su dolazili u kontakt s vakcinama.

- Ukoliko se utvrdi da je tu bilo propusta odrediće se u kojem svojstvu će pojedinci biti saslušavani, da li kao osumnjičeni ili svedoci - istakao je Mitrović.

Vakcine koje su trebale biti iskorištene za revakcinaciju osoba starijih od 65 godina u Prijedoru, propale su zbog navodnog nestanka nestanka električne energije.

Slobodan Javor, v.d. direktora Prijedor, na konferenciji za medije juče je rekao da je u tom gradu privremeno obustavljeno davanje druge komponente vakcine "Sputnjik ve", budući da je zbog nestanka električne energije u više navrata došlo do prekida hladnog lanca vakcine.

- Došlo je do poremećaja u temperaturi u zamrzivaču u odnosu na temperaturu koja je predviđena za čuvanje vakcina - rekao je Javor.

Prvu dozu vakcine primilo je 1.500 Prijedorčana, a drugu svega njih 140 i veruje se da je ostatak od 1.360 vakcina propao, ali tačna količina još nije saopštena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo