PROPALO 1.300 DOZA "SPUTNJIKA V": Skandal u Prijedoru, naložena hitna istraga

O. M.

14. 04. 2021. u 12:00

PREDSEDNIK Vlade Republike Srpske Radovan Višković zatražio je i naložio ministru zdravlja i socijalne zaštite Alenu Šeraniću i gradonačelniku Prijedora Daliboru Pavloviću da se pod hitno ispita zbog čega je i na koji način došlo do propadanja i uništavanja 1.300 doza vakcine "Sputnjik Ve" komponete 2, u Domu zdravlja u Prijedoru.

ПРОПАЛО 1.300 ДОЗА СПУТЊИКА В: Скандал у Приједору, наложена хитна истрага

Foto: EPA

Višković je zatražio da gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović preduzme sve neophodne radnje kako bi se sankcionisali odgovorni za štetu koja je prouzrokovana uništavanjem vakcine.

Foto: O. M.

- U situciji kada se Republika Srpska bori da zaštiti zdravlje svojih građana, omogući i ubrza isporuku plaćenih vakcina za potrebe stanovništva, ne sme se i ne može dozvoliti da se neodgovornim ponašanjem i postupcima pojedinaca ugrožava imunizacija u Republici Srpskoj i ugrozi zaštita zdravlja naših građana - saopšteno je iz Vlade RS.

Dodaje se da je Srpska izdvojila je 20 miliona KM, čime je platila milion doza vakcina što je količina koja je potrebna da 500.000 građana dobije besplatnu vakcinu i svakodnevno se preduzimaju sve radnje da se ispoštuje ugovorena dinamika isporuke vakcina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)