NOVA ODLUKA REPUBLIČKOG ŠTABA: Osnovci od šestog do devetog razreda se vraćaju u škole

R.S.

09. 04. 2021. u 15:45

REPUBLIČKI štab za vanredne situaciji doneo je danas odluku da će od ponedeljka biti nastavljeno odvijanje nastave u školama i za učenike od šestog do devetog razreda. U utorak ove sedmice u škole su se vratili učenici od prvog do petog razreda osnovne škole.

НОВА ОДЛУКА РЕПУБЛИЧКОГ ШТАБА: Основци од шестог до деветог разреда се враћају у школе

Foto: B.S.

Odluka štaba je i da će se nastaviti sa odvijanjem onlajn nastave za srednjoškolce i studente.

Direktor Instituta za javno zdravstvo RS Branislav Zeljković rekao je da će od pondeljka biti dozvoljeni trenažni procesi amaterskih sportskih organizacija, ali s maksimalnim brojem do 30 osoba, ali na snazi i dalje ostaje zabrana takmičenja.

Od ponedeljka će takođe biti dozvoljen i rad muzeja i galerija, ali bioskopi i pozorišta ostaju zatvoreni.

Republički štab je doneo odluke i o novoj organizaciji javnog saobraćaja prema kojoj će međugradski saobraćaj moći da se odvija na način da broj putnika ne može biti veći od broja sedećih mesta, dok u gradskom saobraćaju taj broj može biti 50 odsto od maksimalnog broja mesta u vozilu.

Zeljković je ocenio da trenutno postoji period stabilizacije epidemiološke situacije ali da je ona i dalje nepovoljna, a nada se da će od sledeće sedmice biti pozitivni trendovi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024