SLUČAJ OTMICE MALOLETNE SRPKINJE: Nesuđena svekrva joj poručila - Graničnom policajcu platićemo 400 evra, doći ćemo po bebu

Novosti online

07. 04. 2021. u 22:19

СЛУЧАЈ ОТМИЦЕ МАЛОЛЕТНЕ СРПКИЊЕ: Несуђена свекрва јој поручила - Граничном  полицајцу платићемо 400 евра, доћи ћемо по бебу

Depositphotos

ČIM te vrate u Srbiju znaš da ćemo doći po bebu i vratiti je nazad, graničnom policajcu ćemo platiti 400 evra i prolazimo bez problema.

Ovim rečima obratila se maloletnoj državljanki Srbije i žrtvi brutalne otmice u Banjaluci njena nesuđena svekrva M.Z. iz Banjaluke.

Slučaj otmice maloletne majke u Banjaluci otvorio je brojna pitanja, među kojima je i ono na koji način se preko državne granice ilegalno prebacuju bebe. Naime, maloletnica i njena beba su još prošle godine deportovane iz BiH sa zabranom ulaska u trajanju od godinu dana.

OTMICA

Međutim, zabrana ulaska u BiH očigledno nije sprečila maloletnu državljanku Srbije da se s bebom ponovo vrati u Banjaluku, a nakon reči njene nesuđene svekrve, sada je jasno i kako je to urađeno.

Postavlja se pitanje da li će nakon svega odreagovati nadležne agencije na nivou BiH, kako bi sve bilo rasvetljeno u potpunosti. Ovaj slučaj sigurno ne bi ni bio otkriven, niti bi se znalo za ilegalni povratak majke i bebe u Banjaluku, da maloletnicu prošle sedmice nisu pokušali da otmu članovi jedne banjalučke porodice.

- Ovakve stvari godinama prolaze ispod radara bezbednosnih agencija, a mirnoća kojom se M.Z. obratila maloletnoj majci samo ide u prilog tome da su kanali krijumčarenja toliko sigurni da niko ne strepi da će biti otkriven – ispričao je izvor iz bezbednosnih agencija BiH.

ISTRAŽITI SLUČAJ

Darko Trifunović, stručnjak za bezbednost, ističe da slučaj treba istražiti i da se sve može vrlo lako proveriti uvidom u bezbednosne kamere na graničnim prelazima kako bi se utvrdilo da li granični policajci učestvuju u krijumčarenju ljudi. Međutim, Trifunović sumnja da se iza svega krije drugačija priča.

- Sklon sam da verujem da je ovde možda namerno rečeno jedno kako bi se prikrila prava ruta kojom ide krijumčarski lanac, a to je preko reke Drine - izjavio je Trifunović.

Podsetimo, banjalučka policija je prošle sedmice uhapsila četiri osobe zbog sumnje da su učestvovale u otmici i nanošenju telesnih povreda državljanki Srbije R.T. (17).

– Maloletnica je iznajmila sobu u jednoj kući u banjalučkom naselju Lazarevo kada su u noćnim satima na vrata pokucali N.A. i njegov maloletni sin A.A. Oni su bukvalno izvukli maloletnicu iz sobe i strpali je u auto, a zatim je tukli i davili. Srećom, s maloletnicom je u iznajmljenoj kući bila jedna žena, koja je odmah obavestila policiju o onome što se događalo, a patrola je u rekordnom vremenu uspela da locira automobil u kojem je bila maloletnica i uhapsila je nasilnike - ispričao je ranije izvor iz istrage.

Nakon hapšenja osumnjičenih u slučaj su se uključili i socijalni radnici, koji su odmah prepoznali maloletnicu i postavili pitanje gde je njena beba. Iako su u prvi mah članovi porodice osumnjičenog otmičara pokušali da sakriju bebu, ona je pronađena u njegovoj kući u banjalučkom naselju Suturlija, a zatim predana majci.

SIGURNA KUĆA

Maloletna državljanka Srbije i njena beba smeštene su u Sigurnu kuću za žrtve trgovine ljudima u BiH, a očekuje ih nova deportacija i zabrana ulaska u BiH.

Zanimljivo je da je Služba za poslove sa strancima - Terenski centar Banjaluka i u novembru prošle godine donela rešenja o stavljanju pod nadzor maloletne R.T. i njene bebe i njihov smeštaj u Sigurnu kuću za žrtve trgovine ljudima u BiH.

Prethodno je protiv maloletne državljanke Srbije R.T. doneseno rešenje o proterivanju iz BiH na period od jedne godine. Maloletnica je s bebom izašla iz BiH 27. novembra prošle godine i vratila se u Šabac. Međutim, ilegalno je krajem januara ove godine ponovo ušla u BiH i skrasila se u Banjaluci.

(srbijadanas.com)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)