VEŠTAK U BOLNICI!? Suđenje Branislavu Stanivukoviću, optuženom za teško ubistvo, odloženo za maj

O. MATAVULj

08. 04. 2021. u 07:13

SUĐENjE Branislavu Stanivukoviću (44) iz Kukulja, optuženom za teško ubistvo nevenčane supruge Milice Marinković (33), odloženo je za maj, jer još nije urađeno neuropsihijatrijsko veštačenje koje je tražila odbrana.

ВЕШТАК У БОЛНИЦИ!? Суђење Браниславу Станивуковићу, оптуженом за тешко убиство, одложено за мај

Foto: Privatna arhiva

Stojan Vukajlović, branilac optuženog, u Okružnom sudu u Banjaluci je pojasnio da je neizvesno kada će veštačenje biti urađeno jer je Milan Stojaković, koji je angažovan za veštačenje, zaražen virusom korona i smešten u bolnicu.

- To veštačenje je veoma bitno da bi se utvrdilo pravo stanje optuženog Stanivukovića koji ima traume i povrede iz ranijeg perioda - rekao je Vukajlović.

Odbrana smatra da je Stanivuković delo počinio u neuračunljivom stanju i uvereni su da će to pokazati i veštačenje koje su zatražili.

ZLOČIN Mesto napada, Foto D. Pozderović

Ranije je veštak tužilaštva Sanja Vukadinović Stojanović pred sudom rekla da je optuženi u vreme izvršenja krivičnog dela bio u stanju smanjene uračunljivosti do bitno, ali ne bitno. To znači da nije oslobođen krivične odgovornosti i da je sposoban da prati suđenje.

TUŽILAC TRAŽI DOKAZ BOLESTI

OKRUŽNI tužilac Tatjana Ninković bila je nepoverljiva po pitanju bolesti veštaka pa je zatražila da odbrana na sledećem ročištu dostavi medicinsku dokumentaciju o njegovoj bolesti.

- Dobili smo informaciju da je čovek oboleo od obostrane upale pluća i ne verujem da bi se neko igrao da kaže da je tako, ako nije. Verujem da će nam veštak dostaviti dokaze o tome - odgovorio je branilac Stojan Vukajlović.

Međutim, odbrana smatra da je nalaz zasnovan na pretpostavkama i ličnom mišljenju, te je zato zatražila timsko veštačenje. Tvrdili su i da Sanja Vukadinović Stojanović prilikom veštačenja nije koristila kompletnu medicinsku dokumentaciju među kojima su raniji Stanivukovićeve psihijatrijski nalazi, i podaci o frakturi lobanje koju je zalečio i slično.

Predsednik sudskog veća Dragan Uletilović suđenje je odložio za 4. maj. Tada bi, kako je naveo, osim saslušanja veštaka odbrane trebalo da se izvedu svi preostali dokazi, i iznesu završne reči.

Tužilaštvo Stanivukovića tereti da je od 2010. maltretirao i zlostavljao Milicu, da bi je 20. jula prošle godine polio benzinom i zapalio u Aleksandrovcu kod Laktaša, naočigled njene ćerke Slađane Marinković. Milica je zadobila teške opekotine od kojih je 3. avgusta preminula u bolnici.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)