DANJU KOD JEDNE, NOĆU KOD DRUGE: Branislava Stanivukovića, kome se sudi za svirepo ubistvo, bivša supruga posećuje u zatvoru

O. MATAVULj

20. 03. 2021. u 07:13

ZEHRA Stanivuković ispričala je u banjalučkom Okružnom sudu da svakog meseca u zatvoru posećuje svog bivšeg supruga Branislava Stanivukovića (44), kome se sudi za svirepo ubistvo nevenčane supruge Milice Marinković (33) koju je polio benzinom i zapalio naočigled njene kćerke.

ДАЊУ КОД ЈЕДНЕ, НОЋУ КОД ДРУГЕ: Бранислава Станивуковића, коме се суди за свирепо убиство, бивша супруга посећује у затвору

Foto: D.Pozderović i privatna arhiva

Iz Zehrinog svedočenja vidljivo je da je s Branislavom imala čudan odnos budući da je, kako kaže svedokinja, optuženi danju boravio kod nje s njihovom kćerkom, a naveče bi spavao kod ubijene Milice.

- Svaki dan je bio kod mene. Tu je jeo i pio, a kod Milice bi prespavao. Svađali smo se zbog toga i stalno sam pitala zašto se ne odluči šta hoće. Jedan dan je pokupio stvari i otišao - rekla je Zehra.

Govoreći o njihovom braku istakla je da su njihovi odnosi u 90 odsto slučajeva bili dobri.

- Iako siromašni, živeli smo fino. Imao je problema nakon što je pre nekoliko godina pretučen. Išao je psihijatru i pio lekove. Kada ih ne popije, bude ćutljiv, zamišljen, kao da mu nešto fali. Osamljivao se i voleo je biti sam. Iz priča sam saznala da je imao teško detinjstvo. Roditelji su mu alkoholičari, rastali su se - kaže Zehra, navodeći da je optuženi znao da se "izgubi" kada pije alkohol.

Opisala ga je kao dobrog oca, koji je stalno bio uz njihovu kćerku, čuvao je. Tvrdi da su ga volela i sva komšijska deca, s kojima bi se igrao i udovoljavao im. To je potvrdila i druga svedokinja, koja je insistirala da se ne pominje u medijima. Ona je ispričala da je Branislav držao Milicu "kao malo vode na dlanu", ali joj o kritičnom događaju ništa nije bilo poznato.

Optužnica Stanivukovića tereti da je od 2010. maltretirao i zlostavljao Milicu, da bi je 20. jula prošle godine polio benzinom i zapalio u Aleksandrovcu kod Laktaša, naočigled njene ćerke Slađane Marinković. Milica je zadobila teške opekotine od kojih je 3. avgusta preminula u bolnici.

DODATNO VEŠTAČENjE

STANIVUKOVIĆEV branilac Stojan Vukajlović kao dokaze je izveo medicinsku dokumentaciju svog klijenta, među kojima su psihijatrijski nalazi, i podaci o frakturi lobanje koju je zalečio i slično. Odbrana tvrdi da veštak tužilaštva tu dokumentaciju nije koristio pri izradi psihijatrijskog nalaza kada je zaključeno da je uračunljivost optuženog bila smanjena, ali ne bitno. Odbrana smatra da je Stanivuković neuračunljiv, pa je zatražila dodatno psihijatrijsko veštačenje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)