POLICIJA TRAGA ZA LOPOVIMA: U Derventi ukrali deset elektro stubova, dugih 12 metara i teških deset tona

N. ĐURIĆ

06. 04. 2021. u 15:28

ПОЛИЦИЈА ТРАГА ЗА ЛОПОВИМА: У Дервенти украли десет електро стубова, дугих 12 метара и тешких десет тона

Foto: N. Đurić

POLICIJA traga za beskurpuloznim lopovima koji su se drznuli da u Derventi ukradu deset armiranobetonskih elektro stubova, teških više od deset tona a nekih dugih i 12 metara, u vrednosti od 3.700 maraka, saznaju „Novosti“.

- Policijskoj stanici Derventa u ponedeljak je prijavljeno da je na području Dervente otuđeno deset stubova za prenos električne energije. U toku je rad na rasvetljavanju krivičnog dela „Krađa“- saopšteno je danas iz Policijske uprave Doboj.

Saznajemo da je Elektro Doboj, odnosno Radna jedinica Derventa, koja je slučaj i prijavila policiji, pokradena u derventskom naselju Dubočac.

To nam je potvrdio i Darko Savić, rukovodilac derventske RJ, kao i da su električari bili u šoku kada su uvedeli da naprosto izgubio trag lagerovanim stubovima.

-Stubove smo dovezli u prošli četvrtak i odmah po dobijanju mehanizacije krenuli smo da ih ugradimo na tamošnji vod, ali smo bili zaprepašćeni da na lageru neme nijednog stuba. Svih deset su ukradeni, a ukupna njihova vrednost je, kako smo i prijavili policiji, 3.700 maraka-kaže, za „Novosti“, Savić.

Foto: N. Đurić

 

Osnovano se sumnja da je ovaj nesvakidašnji plen bio tipovan i da su se lopovi temeljito pripremili, jer su za njegov odvoz morali da uz veliki kamion angažuju i dizalicu.

-Reč je o armiranim betonskim stubovima, pet dužine devet metara, tri 11 i dva 12 metara, a težine od 800 do jedne tone i 600 kilograma-navodi čelni čovek derventskog elektra.

Imajući u vidu da je reč o ogromnom teretu, odnosno dugim i teškim stubovima, koji nije lako sakriti, u Elektru se nadaju da će ovaj slučaj biti što pre rasvetljen.

LOPOVI PREVRŠILI MERU

- BILO je i ranije slučajev krađe drvenih stubova, retko betonskih, ili krađe kablova i same struje, ali nesvakidašnjom i drskom krađom tolikog broja betonskih stubova lopovi su prevršili svaku meru-upozoravaju iz Elektra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)