ROSIĆU ĆE SE SUDITI PONOVO: Ukinuta presuda za ubistvo Siniše Glamočanina

O. M.

06. 04. 2021. u 15:10

VRHOVNI sud Republike Srpske ukinuo je presudu kojom je Mile Rosić (43) iz Bijeljine osuđen na šest godina zatvora zbog ubistva sugrađanina Siniše Glamočanina (30)!

РОСИЋУ ЋЕ СЕ СУДИТИ ПОНОВО: Укинута пресуда за убиство Синише Гламочанина

Depositphotos

Presuda je ukinuta nakon što je Vrhovni sud RS uvažilo žalbu odbrane optuženog.

- Prvostepena presuda je ukinuta i predmet je vraćen na novo suđenje Okružnom sudu u Bijeljini - rekla je sekretar Vrhovnog suda RS Jelena Despotović.

Ubistvo se dogodilo 20. jula 2016. godine u blizini Rosićeve kuće u Bijeljini. Glamočanin je pogođen sa više hitaca iz pištolja, a tokom suđenja odbrana je tvrdila da se radilo o nužnoj odbrani.

Foto: Printskirn

Glamočanin je kobnog dana došao na prag Rosićeve kuće i kako je odbrana tvrdila pretio je Rosiću da će ga ubiti i silovati mu kćerku ukoliko ne izađe iz kuće da porazgovaraju. Nakon što su se sastali Glamočanin je laktom udario Rosića u čelo, gurnuo ruku u kožnu torbicu, koja mu je bila obešena oko vrata, i povukao pištolj. Odbrana tvrdi da je Rosić nakon toga, braneći svoj život, pucao u Glamočanina. Nakon zločina Rosić je pobegao, ali se tri dana kasnije predao policiji. Branilac optuženog je tvrdio da optuženi nije bežao od istražnih organa, već u strahu od odmazde od strane Glamočaninovih prijatelja.

Inače, ovo je drugi put da Vrhovni sud RS ukida prvostepenu presudu u ovom predmetu. Rosić je ranije bio osuđen na 11 godina i dva meseca zatvora. Postupak je ponovljen pa mu je izrečena kazna od šest godina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)