MILORAD DODIK: U BiH sve nakaradno, osim Srpske i njenog puta ka samostalnosti!

S.M.

05. 04. 2021. u 00:08

SRPSKI član i predsedavajući Predsedništva Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da BiH nema nikakvog smisla i da je u njoj sve nakaradno, osim Republike Srpske i njenog puta ka samostalnosti.

МИЛОРАД ДОДИК: У БиХ све накарадно, осим Српске и њеног пута ка самосталности!

Milorad Dodik

On smatra da je mirni razlaz i dobra saradnja suseda po svim elementima jedini racionalan koncept za civilizovane narode koji su prošli tešku istoriju.

- Niko nema nameru da ovde diže bilo kakve kineske zidove ili slično, ali ima nameru da Srpskoj omogući da koristi svoja prava stečena Dejtonskim mirovnim sporazumom, koja je ovaj narod izvojevao u svojoj slobodi i da stradanje više od 29.000 stradalih za slobodu Republike nije besmisleno - rekao je Dodik.

On je naveo da BiH ne daje nikakvu nadu nikome, pa ni Bošnjacima, koji imaju zabludu i iluziju da mogu da nateraju i majorizuju Hrvate, da ih u dovoljnoj meri učine manjinom i isteraju iz BiH.

- To je sledeći scenario i za nas Srbe ukoliko ne bude Republike Srpske. Ta ideja je retrogradna i ne može da bude u funkciji budućnosti, nego samo u funkciji neuspeha - rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

On je istakao da, sa druge strane, Hrvati, koji pokazuju potpuno nezadovoljstvo svojim statusom, sa pravom traže svoj položaj. Dodik smatra da apsolutno nije uspeo eksperiment koji su u BiH sprovodili stranci zajedno sa Bošnjacima.

- Ovo je loše za sve, za Bošnjake, za Hrvate i nas Srbe, jer niko nije zadovoljan, pa ni međunarodni predstavnici i zato se i zadržavaju ovdj sada već 25 godina, u lažnoj nadi da će napraviti ono što oni misle da treba nama da bude mera naše slobode i dobrog života - rekao je Dodik.

On je napomenuo da je Republika Srpska devastirana kriminalnim radnjama visokih predstavnika i političkom podrškom SAD i Zapada.

- Visoki predstavnici nas često pozivaju na vladavinu prava, a sve su učinili da vladavina prava ovde ne postoji. Da su se držali vladavine prava ne bi kršili Ustav, ne bi došlo do toga da imamo Ustav, a skroz drugu situaciju na terenu - rekao je Dodik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)