DETALJI DRAME U DERVENTI: Ovo je heroj-policajac koji je na rođendan spasio život sugrađanke-govorila mu je da je pusti, jer je gladna i bosa

Ninko ĐURIĆ

04. 04. 2021. u 15:12

SLOBODANA Bobana Kovačevića (51), kriminalističkog tehničara Policijske stanice Derventa, slavi ovaj grad na Ukrini, nakon što je, nesvakidašnjom igrom sudbine, baš na svoj rođendan spasio život sugrađanki B. J. (60), u nameri da ga ugasi skokom u reku.

ДЕТАЉИ ДРАМЕ У ДЕРВЕНТИ: Ово је херој-полицајац који је на рођендан спасио живот суграђанке-говорила му је да је пусти, јер је гладна и боса

Foto: Ninko Đurić

Kako je „Novostima“ potvrdila portparol Policijske uprave Doboj Dragana Kerkez, drama se odigrala u petak oko podneva, a njene detalje donosimo na osnovu svedočenja njenog glavnog junaka i očevidaca.

 Kovačević dodaje da je dragocenu pomoć u spašavanju očajne žene imao u kolegama policajcima Milojku Popoviću i Borislavu Kneževiću.

Boban je, od hotela „Biser“, do Starog mosta nad Ukrinom bio udaljen oko150 metara kada mu je poznanik Petar iz automobila preneo „da se dole nešto čudno dešava“.

 -Odmah sam hitro krenuo i istovremeno alarmirao kolege u Policijskoj stanici. Na sredini mosta, izvan njegove vanjske ograde, uočio sam ženu kako izbezumljeno hoda cevima nad vodom. Procenio sam da je samo pitanje trena kada će skočiti u talase i da nemam vrmena za priču i ubeđivanje-kazuje Kovačević.

Foto: Ninko Đurić

 

 Uspelo mu je ono za šta se nije usudio niko od skamenjenih i šokiranih posmatrača. Prišavši joj sa leđa, uspeo je da izbezuljenu ženu obezbedi stiskom preko ruku i ramena.

 Nesrećnica se pitala „ko je on i šta hoće?“.

-Umirivao sam je da sam policajac, da želim da joj pomognem i da ne brine-priča nam naš Boban.

 Sagovornici „Novosti“ nastavljaju da govore o dirljivoj drami-sa hitrošću i spretnošću spasitelja, izlivima neizmernog jada i utešnih reči željnih da se barem čuju.

 -Ona je kroz suze molila da je pusti da se ubije i da joj nema života, jer je bolesna, gladna, žedna i bosa. A, on, njen spasilac, je tešio i umirivao da će da bude sve u redu, da će joj se obezbediti lekarska nega, biti zbrinuta i da će imati topli dom-prenose nam naši sagovornici  prelomne detanje drame.

Očito je da su barem te izgovorene nečije tople reči pale i dobrodošle kao melem na slomljenu dušu ženu koja je, kako saznajemo, izbegla iz FBiH.

Foto: Ninko Đurić

 

-Tada se opustila, pa sam je uz pomoć pristiglih kolega, Kneževića i Popovića,  uspeo da preko ograde prebacim na bezbedno. Ubrzo je stigla i Hitna pomoć. Srećan sam zbog svog51. rođendana, a pogotovo da sam baš na taj dan uspeo drugome da pomognem i produžim život-skromno će Slobodan Kovačević, junak ne samo Dervente, njene PS i Posavine.

USPEŠAN I SPORTSKI RADNIK

PEDESETJEDNOGODIŠNjI Kovačević, sa 28-godišnjim policijskim stažom,stanuje u Derventi sa suprugom Daliborkom, vaspitačicom u Dečijem vrtiću, i dva sina. Luka je osnovac a stariji Marko policajac.

Slobodan je, inače, poznati sportski radnik, bivši fudbaler Tekstilca, a danas trener u ovom prvoligašu i fudbalski delegat.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)