OBELEŽAVANJE DANA POLICIJE REPUBLIKE SRPSKE: Vence položili Dodik, Cvijanovićeva, Lukač i Kostrešević (FOTO)

S. M.

04. 04. 2021. u 12:35

SRPSKI član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izavio je da bez snažne institucije kakva je Policija Republike Srpske ne bi moglo doći do odbrane Srpske, ali i očuvanja njene slobode, te poručio da građani Srpske moraju imati dodatno povjerenje u policiju jer ona radi u njihovom najboljem interesu i garantuje stabilnost Srpske.

ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ДАНА ПОЛИЦИЈЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ: Венце положили Додик, Цвијановићева, Лукач и Кострешевић (ФОТО)

Foto: RTRS/Srna

Dodik, koji je danas u Banjaluci prisustvovao obeležavanju 4. aprila - Dana policije Republike Srpske, podsetio je da je policija Srpske bila izložena raznim nastojanjima da se devastira i dovede na nivo neke seoske straže.

-Policija Republike Srpske je preživela napore visokog predstavnika da je reformiše tako što bi je ukinuo. Oni su to nazvali sramnim imenom reformom u nastojanju da centralizuju policiju kao i druge institucije koje su pokušali da centralizuju u BiH, napomenuo je Dodik.

Dodik je rekao da je ponosan na to što pripada generaciji koja je na jednom političkom nivou odbranila status policije Republike Srpske.

-Sada se vidi koliko je to važno, jer je policija snažan segment bezbjednosti Republike Srpske, istakao je Dodik.

Prema njegovim rečima, stanovništvo RS se uzda u policiju Srpske sa željom da mu obezbedi mirno okruženje, kao što i jeste.

On je rekao da svi oni koji su za vrijeme rata ginuli u uniformi policije verovali u RS.

Dodik je poručio da danas treba još više verovati u Republiku Srpsku i da je "policija jedan od značajnih faktora tog jerovanja i njene budućnosti".

-Zato je važno da svi građani RS osiguraju dodatno poverenje u policiju Srpske, jer ona radi u njihovom najboljem interesu, kao i za stabilnu RS, naveo je Dodik.

Povodom 4. aprila - Dana policije RS, vence na Centralno spomen-obeležje poginulim pripadnicima MUP RS danas su u Banjaluci položili srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik i predsednik Republike Srpske Željka Cvijanović. Vence su položili i ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač i direktor Policije Siniša Kostrešević. Kod Centralnog spomen-obeležja prethodno je služen parastos poginulim pripadnicima MUP Republike Srpske.

Za odbranu Republike Srpske život su položila 782 pripadnika policije, a Dan policije je jedan od najznačajnijih datuma u istoriji Srpske.Policija Republike Srpske formirana je 4. aprila 1992. godine i izvršna je institucija, operativni i istražni organ Ministarstva unutrašnjih poslova.Na njenom čelu je direktor Policije, a trenutno tu dužnost obavlja Siniša Kostrešević.

Glavne organizacione jedinice Policije Republike Srpske su policijske uprave koje su u skladu sa formacijskim promenama iz 2017. godine nasledile nekadašnje centre javne bezbednosti.Za složenije policijske zadatke zaduženi su pripadnici Žandarmerije, a najelitnija formacija je Specijalna antiteroristička jedinica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!