TEŠKA SITUACIJA U BIJELJINI: Većina pacijenata na kiseoniku, najmlađi ima 34 godine

V.Mitrić

03. 04. 2021. u 11:46

NA lečenjima u kovid bolnicama u Bijeljini je 71 pacijent do kojih dve trećine imaju tešku i izrazito tešku kliničku sliku.

ТЕШКА СИТУАЦИЈА У БИЈЕЉИНИ: Већина пацијената на кисеонику, најмлађи има 34 године

Foto: V.M.

Od ukupnog broja hospitalizovanih, samo devet  bolesnika nije na kiseoniku, dok je na respiratoru njih 17. U protekla 24 sata bilo je sedam prijema. Na sastanku Kriznog štaba Bolnice ocenjeno je da je stanje u kovid bolnicama vrlo ozbiljno. Ne smanjuje se broj prijema, a teške i složene kliničke slike kovida 19 prisutne su i kod mlađih osoba. Trenutno, najmlađi pacijent ima 34 godine.

Profesor dr Zlatko Maksimović, direktor bolnice “Sveti Vračevi” kaže  da bijeljinska bolnica za sada ima dovoljno mesta u kovid bolnicama, da raspolaže sa dovoljnim brojem osoblja i da ima dovoljne količine kiseonika, uprkos ogromnoj potrošnji.                        

- Mi smo se za ovo pripremali i za sada veoma dobro vladamo situacijom kada je virus korona u pitanju - rekao je Maksimović.

U protekla 24 sata u Bijeljini je registrovan 51 novi slučaj pozitivan na virus korona. Epidemiološka situacija je veoma nepovoljna i zahteva odgovorno ponašanje svakog pojedinca.

- Apelujemo na sve da se stiktno pridržavaju osnovnih mera zaštite: nošenje maski, redovna higijena ruku, održavanje fizičke distance, jer to je jedini način da se zaštitimo od infekcije koronavirusom - poručuju iz bijeljinske bolnice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!