MODRIČA KREĆE U BORBU ZA STRANE INVESTITORE: Iskoristiti iskustvo Teslića za dobijanje BFC sertifikata

Vid Blagojević

01. 04. 2021. u 17:38

ULAZAK Modriče u proces sertifikacije u skladu sa BFC regionalnim standardom, bila je jedna od tema današnjeg sastanka načelnika opština Teslić Milana Miličevića i Modriče Jovice Radulovića.

МОДРИЧA КРЕЋЕ У БОРБУ ЗA СТРАНЕ ИНВЕСТИТОРЕ:  Искoристити искуствo Teслићa зa дoбиjaњe БФЦ сeртификaтa

Foto: Vid Blagojević

Kako je rečeno posle sastanka, kada  lokalna zajednica dobije BFC sertifikat tada potvrđuje da se radi o opštini sa povoljnim poslovnim okruženjem. Podsjećamo, u Republici Srpskoj od 2013. godine do danas je sertifikovano 10 loklanih zajednica u skladu sa regionalnim standardom BFC.

- Kad je u pitanju BFC sertifikat to je segment gde Teslić može svojim iskustvima pomoći Modriči, ali i Modriča može pomoći nama u nekim drugim oblastima. BFC je jako bitan segment za svaku lokalnu zajednicu jer vas predstavlja kao ozbiljnu opštinu pred inostranim ili domaćim ulagačima - istakao je Milan Miličević načelnik opštine Teslić.

Oživljavanje modričke privrede i privlačenje ulagača iz inostranstvo, osnovni je cilj  novog rukovodstva opštine Modriča saopšteno je posle sastanka.

- Na početku smo procesa dobijanja BFC sertifikata. Kao lokalna zajednica koja planira da bude uvrštena u porodicu onih sredina koje će se smatrati dobrim poslovnim okruženjem ispunićemo potrebne kriterije za dobijanje sertifikata. Kroz sve to Teslić je prošao, pa ćemo uz njihovu stručnu pomoć i razmenu iskustava pokušati doći do cilja... -  pojasnio je Jovica Radulović, načelnika Modriče.

Inače program sertifikacije povoljnog poslovnog okruženja u jugoistočnoj Evropi je jedinstven regionalni program za unapređenje konkurentosti lokalnih samouprava, i provodi u Srbiji, Hrvatskoj, Makedoniji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini.

Pored toga naglašena je potreba uspostavljanja veće privredne saradnje Modriče i Teslića. Prioritet je privlačenje stranih investicija i korišćenje povoljnog geografskog položaja Modriče koja se nalazi na spajanju auto puta 5c sa auto-putem Beograd - Banja Luka. Miličević i Radulović kao predsednici kriznih štabova u ove dve opštine razmenili su iskustva o borbi protiv pandemije.         

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna