ISPRIČAO SVE DETALJE: Đorđe Rađen saslušan u Banjaluci, u okviru predmeta "David Dragičević"

O. MATAVULj

01. 04. 2021. u 07:13

ĐORĐE Rađen saslušan je juče u Okružnom javnom tužilaštvu u Banjaluci kao osumnjičeni u istrazi o sprečavanju dokazivanja u slučaju "David Dragičević".

ИСПРИЧАО СВЕ ДЕТАЉЕ: Ђорђе Рађен саслушан у Бањалуци, у оквиру предмета Давид Драгичевић

Foto D. Pozderović

Na saslušanju je proveo oko tri sata odgovarajući na pitanja okružnog tužioca Dalibora Vreće. Tom prilikom Rađen je u celosti izneo svoju odbranu, u prisustvu advokata Dragana Stupara.

- Moj klijent je dao izjavu tužilaštvu i izneo aktivnu odbranu. Do detalja je opisao šta se tih dana dešavalo, ko ga je kontaktirao, koga je on kontaktirao i slično, ali o detaljima saslušanja ne mogu da govorim - rekao je Stupar za "Novosti".

On je uveren da tužilaštvo nema osnova za podizanje optužnice protiv Rađena, kao ni protiv njegovog komšije Alena Kukića koji je prošle sedmice saslušan u ovoj istrazi.

- Odbrana smatra da tu uopšte ne postoje elementi bilo kog krivičnog dela - istakao je Stupar.

ISTRAGA Policija pred kućom Rađena, David Dragičević (u uglu)

Snimak sa MK/PDZ

Istraga se odnosi na Rađenovo postupanje i izuzimanje snimaka s nadzornih kamera nakon što je policiji prijavio da mu je, u noći nestanka Davida Dragičevića 18. marta 2018, opljačkana kuća u ulici Velibora Janjetovića Janje. U policiji su za tu pljačku osumnjičili Dragičevića čije je telo pronađeno 24. marta 2018. na ušću Crkvene u Vrbas.

SNIMCI

U TUŽILAŠTVU sumnjaju da je Đorđe Rađen, pomoću svog komšije i elektroinženjera Alena Kukića, izmenio pojedine snimke s nadzornih kamera tako što su isecali delove snimka. Inače, snimke su sami izuzimali iz računara, kopirali na USB, obrisali iz računara i kako je odbrana ranije tvrdila neizmenjene vratili u računar.

Sumnja se temeljila na tome što su tokom obdukcije tela u Davidovim džepovima pronađeni određeni predmeti koji su navodno nestali iz Rađenove kuće. Porodica Dragičević, kao i grupa "Pravda za Davida" smatra da su ti predmeti podmetnuti. Pljačka u Rađenovoj kući nije jasno dokazana, jer je uviđaj izvršen danima nakon prijave kada je lice mesta bilo izmenjeno.

Naknadno su izuzeti i snimci video-nadzora sa okolnih kuća i poslovnih objekata koji su snimili jednu osobu kako u 2.25 časova ulazi u dvorište Rađenove kuće. Kamere su zabeležile da su par minuta nakon toga u kuću ušli Rađen i njegov brat. Više od pola sata nije bilo kretanja da bi se u 3.42 na snimku videlo kako nepoznata osoba izlazi iz dvorišta, gotovo šepajući. U policiji su tvrdili da je reč o Dragičeviću, što se na snimcima ne može jasno videti. Tužilaštvo je zbog toga angažovalo veštaka iz Slovenije koji je sa "velikim stepenom verovatnoće" utvrdio da je osoba sa snimka David Dragičević.

Zbog ubistva Dragičevića tužilaštvo vodi istragu protiv nepoznatih osoba, koja već tri godine tapka u mestu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri