AKCIJA "VAGON": U šteku kombija krio 12 kilograma marihuane

O.M.

26. 03. 2021. u 13:43

Vlatko Blažević (46) iz Travnika i Tihomir Gudelj (53) iz Trebinja uhapšeni su u policijskoj akciji "Vagon" u kojoj je otkriveno i zaplenjeno 12 kilograma marihuane.

АКЦИЈА ВАГОН: У штеку комбија крио 12 килограма марихуане

FOTO: MUP RS

U MUP RS navode da se obojici na teret stavlja da su počinili krivično delo u sastavu kriminalnog udruženja u vezi sa neovlašćenom proizvodnjom i prometom droge. Kako saznajemo Blažević je juče uhapšen u Novom Travniku, a droga je otkrivena u kombiju kojim je upravljao i to u specijalno izgrađenom šteku za te potrebe.

- Uz asistenciju MUP-a Srednje-bosanskog kantona u opštini Novi Travnk uhapšen je V. B. i izvršeni su pretresi na više lokacije koje je osumnjičeni koristio. Tom prilikom pronađeno je i oduzeto 12 kilograma marihuane, oružje, municija, dva pancira, više mobilni telefona i oko 1.300 evra - saopštio je MUP RS.

U nastavku akcije u Banjaluci je uhapšen i Gudelj i u toku su pretresi njegovog vozila kao i lokacija koje je koristio.

- Nakon kriminalističke obrade lica V.B. i T.G. će biti sprovedena u Republičko javno tužilaštvo Republike Srpske uz izveštaj o počinjenim krivičnim delima - saopštio je MUP RS.

Nezvanično saznajemo da su Blažević i Gudelj od januara bili pod istragom Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS. Zanimljivo je da su u pretresu kod Blaževića otkriveni automatska puška, te pištolj "bereta" sa metkom u cevi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati