HARMONIKOM SLAVI GRAD I SRPSKU: Novi uspeh mladog Bijeljinca Đorđa Perića (FOTO)

V.Mitrić

19. 03. 2021. u 14:24

BIJELjINAC Đorđe Perić nastavlja sa uspesimka, a za njegov 11. rođendan, stigao je još jedan Gran-pri, ovoga puta iz Letonije.

ХАРМОНИКОМ СЛАВИ ГРАД И СРПСКУ: Нови успех младог Бијељинца Ђорђа Перића (ФОТО)

Foto: V. Mitrić

Mladi virtouz harmonike učestvovao  je na Četrvtom međunarodnom muzičkom festivalu "Pavsara  bols 2021"  koji je održan od 14. do 18. marta u onlajn formatu.

Na festivalu je učestvovalo više od 500 takmičara svih uzrasta i žanrova iz više od 20 zemalja. U nominaciji instrumentalni žanr u uzrasnoj kategoriji do 12 godina, mladi Perić je osvojio zlato, a po odluci žirija, dodeljena mi je i Gran-pri nagrada.Đorđu je ovo 74. nagrada iz 16 zemalja.

 - Zadovoljstvo mi je što mogu na najbolji način da predstavljam svoj grad i svoju zemlju   - kaže mlađani Perić.

Profesor, magistar harmonike Slaviša Perić, koji je mentor Đorđu Periću dobio je specijalno priznanje za visoku rezultativnost u pedagoškom radu.

Perić je i na pethodnom festivalu u Estoniji, dobio priznanje za profesionalizam, kreativna dostignuća i visoko kvalitetnu obuku laureata svih uzrasta, saradnju i podrsku kao i lični doprinos razvoju kulture i umetnosti, i za jačanje prijateljskih odnosa sa zemljama iz inostranstva.

Slaviša Perić spada u red najpriznatijih umetnika u svetu harmonike, član je Svetske asocijacije akordionista i direktor Osnovne muzičke škole "Kornelije Stanković".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)