AKTIVNI SVI MEDICINSKI KAPACITETI: Veliki pritisak na Dom zdravlja Banjaluka, u petak o restriktivnijim merama

R.S.

17. 03. 2021. u 14:20

SA današnje sednice Gradskog štaba Banjaluka poručeno je da je Dom zdravlja Banjaluka pod velikim pritiskom zbog sve većeg broja zaraženih virusom korona u ovom gradu, zbog čega su aktivirali sve svoje kapacitete.

АКТИВНИ СВИ МЕДИЦИНСКИ КАПАЦИТЕТИ: Велики притисак на Дом здравља Бањалука, у петак о рестриктивнијим мерама

Foto: GU Banjaluka

- Sve službe rade punim kapacitetom, a priliv pacijenata je sve veći - kazala je danas direktorka Doma zdravlja Banjaluka Nevena Todorović.

Navela je da im se samo u protekla 24 sata javilo preko 500 osoba sa akutnim respiratornim smetnjama i povišenom temperaturom, a dnevno se pruže usluge za 120 osoba kojima se pogoršala slika.

- Imamo povećano uzimanje testova na COVID 19, što dovodi do zaključka da je sve više građana zaraženo ili nosilac zaraze. Sve kapacitete smo stavili na raspolaganje. U planu je i novi rezervni plan, ako se nastavi pogoršavati situacija. Kod pacijenata koji su pozitivni na COVID 19, je značajno teža klinička slika - kazala je Todorović, te dodala da situaciju usložnjava i što je sve veći broj medicinskog kadra na bolovanju.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković je istakao da će se u petak, u dogovoru sa Republičkim štabom za vanredne situacije, razmoriti mogućnost dodatnog zatvaranja objekata u ovom gradu, ali i obustave nastave od naredne sedmice.

Istakao je da je u srednjim školama na području Banjaluke pogoršana epidemiološka situacija, dok je u osnovnim školama stabilna.

- Banjaluka ostaje na do sada propisanim merama. Veliki izazov su tržni centri. Inspekcija će dodatno i pojačano raditi - rekao je Stanivuković.

On je naveo da je dio gradskog štaba za pooštravanje mera u Banjaluci, ali da će se konačna odluka doneti u petak, te da eventualno restriktivnije mere treba doneti za šire područje, a ne samo Grad Banjaluku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024