PREKLOPNIM NOŽEM UBIO UJAKA: Podignuta optužnica za krvavu tuču čobana u Omarskoj kod Prijedora prošle godine

O. MATAVULj

16. 03. 2021. u 06:08

OKRUŽNI sud u Prijedoru potvrdio je optužnicu protiv Radovana Batara iz Kmećana zbog ubistva ujaka Draženka Mačkića (41), kojeg je izbo nožem u selu Gornja Lamovita kod Omarske.

ПРЕКЛОПНИМ НОЖЕМ УБИО УЈАКА: Подигнута оптужница за крваву тучу чобана у Омарској код Приједора прошле године

Foto O. Matavulj

Zločin se dogodio 13. decembra prošle godine na livadi na koju je Radovan, zajedno s ujakom Draženkom i njegovim ocem Stojanom Mačkićem doveo ovce na ispašu. Radi se o nomadima koji se svakodnevno kreću i menjaju mesto boravka kako bi velikom stadu ovaca omogućili kvalitetnu ispašu. Na spornoj lokaciji su razvukli šator i kampovali nekoliko dana.

U optužnici prijedorskog Tužilaštva navodi se da su Radovan i Draženko kritičnog dana otišli na piće u kafić "Peti neplan" u Omarskoj.

- Obojica su bila pod dejstvom alkohola kada su se vratila do šatora. Radovan je započeo raspravu sa Draženkom, tokom koje su obojica uzela po drveni štap s metalnom kukom i udarala jedan drugog - navodi se u optužnici.

PRIZNAO ZLOČIN

NAKON zločina optuženi Radovan Batar je pred policajcima prvo glumio žrtvu i prebacivao odgovornost za ubistvo. Ipak, tokom kriminalističke obrade inspektorima je priznao da je on ubio Draženka.

Pojašnjava se da su slučajno štapom udarili i Stojana, koji se umešao u incident kako bi sprečio dalji sukob. Optuženi i žrtva odbacili su štapove i nastavili sukob.

- Obojica su pala na zemlju, da bi u jednom trenutku Radovan preklopnim nožem, koji mu je pantljikom bio vezan oko pantalona, zadao ubod Draženku. Ubo ga je u donji deo leđa.

Oštrica je probila kožu i oštetila jetru usled čega je došlo do masivnog unutrašnjeg i spoljnjeg iskrvarenja koje je dovelo do Draženkove smrti - navodi se u optužnici.

ZLOČIN Ubistvo čobanina, Foto O. Matavulj

Meštani su ispričali da je Radovan nakon zločina došao do prve kuće tražeći pomoć i spas. Vikao je ukućanima da ga spasavaju, jer ga neko ganja nožem. Upravo je on i pozvao policiju koja je ubrzo stigla na mesto zločina. I Stojan je meštanima vikao da zovu policiju, a kasnije su ga videli kako tetura putem i oplakuje sina. Obojica su privedena i čim su utvrđene okolnosti zločina Stojan je pušten.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)