POMOĆ AGRARU SRPSKE I KROZ NOVA ZNANJA: U Bijeljini organizovan seminar za poljoprivrednike

V. MITRIĆ

11. 03. 2021. u 21:39

GRADONAČELNIK Bijeljine Ljubiša Petrović pozdravio je učesnike seminara „Izazovi poljoprivredne proizvodnje u 2021. godini“ koji je deveti put organizovan na Poljoprivrednom fakultetu Univerziteta Bijeljina

ПОМОЋ АГРАРУ СРПСКЕ И КРОЗ НОВА ЗНАЊА: У Бијељини организован семинар за пољопривреднике

Foto: V. Mitrić

On je istakao da se Gradska uprava trudi da poljoprivrednicima Semberije približi sva tehnološka i naučna dostignuća u ovoj oblasti.

- Semberija ima ogromne proizvodne potencijale, a posredstvom gradskog Odeljenja za poljoprivredu i Agrarnog fonda trudićemo se da ovakvih seminara bude više i da poljoprivrednim proizvođačima omogućimo što veću konkurentnost na tržištu – naveo je Petrović.

U okviru seminara, koji je podržan od projekta Evropske unije „Viral“, bila su i predavanja o mogućnostima intenziviranja proizvodnje mleka u govedarstvu na području Semberije, značaju mikroorganizama u poljoprivrednoj proizvodnji, posebnim sistemima gajenja u cilju povećanja održivosti ratarske proizvodnje, primena bespilotnih letilica u preciznoj poljoprivredi i redovnoj poljoprivrednoj proizvodnji...

Partneri u organizovanju seminara su Grad Bijeljina, Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Komora inženjera poljoprivrede Republike Srpske i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srpske.

Foto: V. Mitrić

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna