POMOĆ AGRARU SRPSKE I KROZ NOVA ZNANJA: U Bijeljini organizovan seminar za poljoprivrednike

V. MITRIĆ

11. 03. 2021. u 21:39

GRADONAČELNIK Bijeljine LJubiša Petrović pozdravio je učesnike seminara „Izazovi poljoprivredne proizvodnje u 2021. godini“ koji je deveti put organizovan na Poljoprivrednom fakultetu Univerziteta Bijeljina

ПОМОЋ АГРАРУ СРПСКЕ И КРОЗ НОВА ЗНАЊА: У Бијељини организован семинар за пољопривреднике

Foto: V. Mitrić

On je istakao da se Gradska uprava trudi da poljoprivrednicima Semberije približi sva tehnološka i naučna dostignuća u ovoj oblasti.

- Semberija ima ogromne proizvodne potencijale, a posredstvom gradskog Odeljenja za poljoprivredu i Agrarnog fonda trudićemo se da ovakvih seminara bude više i da poljoprivrednim proizvođačima omogućimo što veću konkurentnost na tržištu – naveo je Petrović.

U okviru seminara, koji je podržan od projekta Evropske unije „Viral“, bila su i predavanja o mogućnostima intenziviranja proizvodnje mleka u govedarstvu na području Semberije, značaju mikroorganizama u poljoprivrednoj proizvodnji, posebnim sistemima gajenja u cilju povećanja održivosti ratarske proizvodnje, primena bespilotnih letilica u preciznoj poljoprivredi i redovnoj poljoprivrednoj proizvodnji...

Partneri u organizovanju seminara su Grad Bijeljina, Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Komora inženjera poljoprivrede Republike Srpske i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srpske.

Foto: V. Mitrić

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

janko

11.03.2021. 22:04

Molim Vas..koji seminar..pa tamo domacini obradjuju po 600 duluma zemlje i..??..niko i pomislja da im pomogne.Evo molim redakciju Vecernjih Novosti da posete Bijeljinu i kvantas pijacu od 23 casa do 4 casa ujutro pa da vidite kako Semberski seljak u vreme radjanje paprike,paradajza,kupusa,ili krastavca prodaje svoj proizvod hrvatskim prekupcima koji na neki nacin ilegalno slepere unose preko Brckog u Hrvacku.Pa ovo je komedija-ovo se neko sprda sa domacinima!!!!! Kad dodje vreme lubenica a tek tu ponizavanja i ubijanja u volju za setvu iduce godine-ponizavanje..a isti taj grad Bijeljina ima Sva preduzece za preradu voca i povrca i..zasto investitor iz nemacke nikad nedobije postovanu kolicinu..gde su gradski inspektori ili policija ili..ponizavaju i coveka i seljake..U opstini Bijeljina nepostoji covek koji je svestan vrednosti rada i proizvoda seljaka u Semberiji..pa novi gradonacelnik je seljacko dete..ee bas cekam kako misli da zastiti svog oca od prekupaca iz Hrvacke..a tek duvan..pa to je sramota..koji seminar..