EPIDEMIJA U BIJELJINI: Hospitalizovano 57 ljudi, 13 pacijenata na respiratoru

V.Mitrić

11. 03. 2021. u 20:29

NA lečenju u kovid bolnicama u Bijeljii je je 57 bolesnika, od kojih je 29 na kiseoničkoj terapiji, a 13 obolelih je na respiratoru.

ЕПИДЕМИЈА У БИЈЕЉИНИ: Хоспитализовано 57 људи, 13 пацијената на респиратору

Foto: V.Mitrić

 U toku jučerašnjeg dana bilo je pet prijema. Svakim danom se povećava broj hospitalizovanih a primetno je e da se zbog teške kliničke slike sve češće javljaju mlađe osobe, rečeno je na sastanku Kriznog štaba bolnice “Sveti vračevi”.

-U protekla 24 sata u Bijeljini je registrovano 26 novih slučajeva pozitivnih na virus korona. Epidemiološka situacije je nepovoljna i moramo biti svjesni da niko nije pošteđen od virusa korona. U našim kovid bolnicama sve je više  mlađih ljudi, radno sposobnih, koji imaju najviše socijalnih kontakata. Pozivamo na odgovornost svakog pojedinca da se maksimalno poštuju mjere zaštite prilikom svakodnevne komunikacije.  Samo odgovornim ponašanjem možemo sačuvati svoje zdravlje i spriječiti dalje širenje infekcije- kaže direktor te ustanove profesor dr Zlatko Maksimović, pošto je posetio kovid bolnice.

Profesor Maksimović navodi dakovid bolnice  za sada imaju dovoljno kapaciteta, opreme i kadra, kao da se u njima,u Bijeljini, nikada nije tražio krevet više, i obećao da će tako biti I ubuduće.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UBIJEN ALEKSANDR PELEŠENKO: Dvostruki šampion Evrope poginuo u Ukrajini