USPEŠNA NA ŠEST KOLOSEKA: Profesorku Sanelu Vidović iz Srpca sugrađani prepoznaju po svestranosti

O. NIKIČEVIĆ

08. 03. 2021. u 14:29

KADA bi neko u prolazu kroz Srbac upitao za Sanelu Vidović (42) dobio bi odmah odgovor da je neumorna i da joj sve ide od ruke.

УСПЕШНА НА ШЕСТ КОЛОСЕКА: Професорку Санелу Видовић из Српца суграђани препознају по свестраности

Foto Privatna arhiva

I zaista, Sanela je cenjeni profesor geografije u SŠC u Srpcu, ali sa puno uspeha bavi se i drugim poslovima. Tako organizuje kreativne radionice za mlade, već 15 godina rukovodi Amaterskim pozorištem "Milenijum" Srbac, svakog leta organizator je Eko-kampa "Durova" u planinskom selu Gornja Lepenica, sa mužem Bojanom proizvodi borovnice, povremeno uskače u porodičnu firmu da pomogne bratu Srđanu i uz sve to podiže troje dece, Strahinju (10), Veljka (8) i trogodišnju mezimicu Đurđu.

- Tačno je sve što ste nabrojali. Radne navike stekla sam kod svojih roditelja Momira i Brane koji su školujući mene i brata uspeli da podignu proizvodni pogon u kome radi oko 30 radnika, gde smo i mi kao deca zarađivali svoj džeparac - kaže Sanela i dodaje da je za uspeh u svakom poslu potrebna dobra organizacija i motiv.

ZASAD POPRAVLjA KUĆNI BUDžET

PRE četiri godine podržala sam i ideju supruga Bojana da podignemo zasad od 1.500 borovnica u Starom Martincu na pola hektara koji već odlično rađa. To će nam popraviti porodični budžet, a glavni berači biće naša deca ako žele da zarade džeparac za odlazak na more i izlete, jer će samo tako znati ceniti novac koji zarade - kaže Sanela.

Sanela kaže da je Srbac kao mali gradić godinama želeo da ima svoje pozorište jer ga to čini sadržajnijim mestom za življenje.

PONOS Sanelino troje dece u zasadu, Foto O. N.

- Tako sam sa grupom mladih entuzijasta i uz veliku podršku glumice Narodnog pozorišta RS iz Banjaluke Slađane Zrnić 2006. osnovala Amatersko pozorište "Milenijum" da bi danas imali glumačku ekipu od 35 članova sa kojom smo uvežbali više predstava i stekli brojna priznanja na festivalima u Banjaluci, Derventi, Prnjavoru, Bugojnu, Konjicu i Srpcu - kaže Sanela.

Eko-kamp "Durova" takođe je popularan više od 10 godina i u njemu učestvuju mladi, koji izvode akcije čišćenja planinskog potoka, uređenja sportskih terena, izletišta... Po rečima Sanele, angažovanjem mladih volontera realizovano je više mini-projekata od kojih su najvažniji sanacija poznatog izvora "Makarevac", sređivanje prostorija za rad MZ Nožičko, sadnja parkovskog drveća, organizovanje škole plivanja...

- Rad dobro dođe i za fizički i intelektualni razvoj, a njegov rezultat je napredak, zadovoljstvo postignutim, boljitak u svakom pogledu i najviše od toga srećna porodica koja garantuje budućnost vlastitoj deci - poruka je profesorke iz Srpca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna