KOALICIJA SDS – PDP UBEDLJIVO POBEDILA: U Modriči održan sabor Partije demokratskog progresa

Vid Blagojević

07. 03. 2021. u 14:27

U MODRIČI je održan Osmi sabor opštinskog odbora PDP-a, na kome su analizirani rezultati ove partije na poslednjim lokalanim izborima za odbornike u SO Modriča. Poverenje građana dobila su dva obornika Milutin Popović i Mladen Vidović, kao i na izborima 2016. godine.

КОАЛИЦИЈА СДС – ПДП УБЕДЉИВО ПОБЕДИЛА: У Moдричи oдржaн сaбoр Пaртиje дeмoкрaтскoг прoгрeсa

Foto: V. Blagojević

Iako je rezultat isti, rukovodstvo pratije u Modriči je nezadvoljno postignutim jer su grđani ovo partiji dali nešto manje glasova, u odnosu na četiri godine ranije.

- Teško je doći do odgovora zbog čega je došlo do podbačaja broja glasova iako su sve procene i ankete govorile da će partija imati više glasova. Sumnjamo u jedna broj naših posmatrača da nisu obavili svoj posao kako treba, a postoji i sumnja da su pojedini kandidati na listi radili na terenu jedni protiv drugih.Međutim jedno je sigurno zakazao je rad na terenu i među narodom.- ocenio je Milutin Popović predsednik PDP-a u Modriči.

Na Saboru je usvojena analiza rezultata partije na novembarskim izobrima. Takođe je dogovoreno da Opštinski odbor PDP-a sačini program reorganizacije partije na području Modriče, kako bi se spremno dočekali republički izbori iduće godine.

Foto: V. Blagojević

 

Potredesdnik PDP-a Igor Crnadak je istakao da je u Bijeljini, Banja Luci i Modriči opozicija na čelu sa SDS-om i PDP-om pobedila višegodišenje bastione SNSD-a.

-To je pokazalo da će iduće godine na opštim izborima doći napokon do smene SNSD-eove vlasti u Republici Srpskoj.U Srpskoj se oseća na sve strane da se ovoj i ovakvoj vlasti bliži kraj.To pokazuje i poslednji pokašaju prenosa nadležnosti sa Srpske na niovo BiH kad je bio u pitanju Zakon o liekovima. Sprečili smo SNSD-eovu reprezentaciju predvođenu Radmanovićem, Stevandićem i ostalim, da to učine. – naglasio je Igor Crnadak.

I pored realne samokritike, na Saobru je zaključeno da je koalicija SDS i PDP na opšte zadovljstvo ubedljivo pobedila na poslednjim lokalnim izborima u Modriči, osvojivši deset odbornički mandata, a za mesto načelnik ubedljio je pobedio Jovica Radulović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)