"Koliko Srba je trebalo biti pobijeno da bi neko odgovarao?"

Novosti online

04. 03. 2021. u 14:58

Колико Срба је требало бити побијено да би неко одговарао?

Foto: Printskrin

PREDSEDNIK Boračke organizacije Republike Srpske Milomir Savčić izjavio je danas da je zaprepašten oslobađajućom presudom za zločine počinjene nad Srbima u Trnovu, te upitao koliko je Srba trebalo biti pobijeno u proteklom ratu da bi neko bio proglašen odgovornim.

Reagujući na odluku Suda BiH da prvostepeno po svim tačkama optužnice oslobodi Edhema Godinjaka, Medarisa Šarića i Mirka Bunozu za zločine počinjene nad srpskim civilima na podrčju Trnova, Savčić je istakao da je to još jedan u nizu dokaza nepravde, te da će biti interesantno čuti obrazloženje presude.

- Ovo je neverovatno. Ima trenutaka u životu i vesti kada čovek stvarno ostane bez reči. Zaprepašten sam do te mere da ne mogu da nađem adekvatne reči kojima bih izrazio svoje razočarenje - rekao je Savčić.

Prema njegovim rečima, ovdje je reč o principu "kadija te tuži, kadija ti sudi".

- Problem je što je pravosuđe u rukama jednog naroda i što oni time ne samo da dele nepravdu nego itekako utiču na ocenu karaktera rata, ali i na budućnost ovog prostora. Ne mogu da kažem ove države, jer BiH to neće biti dok god imamo dominaciju jednog naroda nad drugim - istakao je Savčić.

(Srna)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)