AGENCIJA OŠTEĆENA ZA 256.000 MARAKA: Direktorka APIF Jelena Ćetković prijavljena tužilaštvu

O. M.

24. 02. 2021. u 07:13

PROTIV direktorke Agencije za posredničke, informatičke i finansijske usluge (APIF) Republike Srpske Jelene Ćetković podnet je izveštaj Okružnom javnom tužilaštvu u Banjaluci zbog sumnje da je zloupotrebom položaja oštetila Agenciju za 256.698 maraka.

АГЕНЦИЈА ОШТЕЋЕНА ЗА 256.000 МАРАКА: Директорка АПИФ Јелена Ћетковић пријављена тужилаштву

Foto Nezavisne

Izveštaj je podnela PU Banjaluka, a osim Ćetkovićeve prijavljena je i Radmila Stojnić, kojoj se na teret stavlja nesavestan rad u službi.

U saopštenju banjalučke policije se navodi da Ćetkovićeva nije postupila po Statutu Agencije, i da nije sprovodila zakonitost u radu.

- Sumnjiči se i da je postupala suprotno preporukama i mišljenju Glavne službe za raviziju javnog sektora RS. Time je kao odgovorno lice Agencije neizvršenjem svoje dužnosti sebi ili drugom pribavila korist u iznosu od 256.698 KM, za koliko je Agencija oštećena - saopštila je PU Banjaluka.

RADILA SVE PO ZAK0NU

JELENA Ćetković je saopštila da se kao rukovodilac vodila zakonitošću i odlukama upravnih organa, poštujući Statut i ostale akte Agencije, i odbacila optužbe koje su joj stavljene na teret u vezi sa zloupotrebama službenog položaja i ovlašćenja.

- Spremna sam da, ukoliko nadležni tužilac prihvati izveštaj kao osnovu sumnje i krivično delo, da dokažem svoju nevinost i najbolje namere u smislu dobrih rezultata Agencije koje sam postizala prethodnih devet godina - navela je Ćetkovićeva.

S druge strane, Stojnićeva se tereti da je mimo odluke Upravnog odbora APIF potpisala Odluku o povećanju plate direktorki Ćetković.

- R. S. za to nije imala ovlašćenje, čime je nesavesno postupala u vršenju službe i drugom pribavila korist - navode u PU Banjaluka.

Direktorka APIF Jelena Ćetković juče nije odgovarala na pozive iz "Novosti", kako bi komentarisala navode PU Banjaluka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Komentari (1)

Posmatrač

24.02.2021. 15:39

Svi su problemi eto rešeni pa je došla na red i najbolja instirucija u Srpskoj. Očigledno je da je firma nekome zapala za oko pa se konstruišu krivični predmeti od nečega što realno jeste za prekršajnu kaznu.