„NOVOSTI“ OTKRIVAJU: Zgradu suda u plamenu u Prnjavoru spasio policajac sa vatrogasnim aparatom

N. ĐURIĆ

22. 02. 2021. u 14:16

JOŠ zvanično nije poznat uzrok požara u zgradi Osnovnog suda u Prnjavoru, ali, kako „Novosti“ saznaju, ključnu ulogu da se ovdašnja „palata pravde“ ne pretvori u totalno zgarište imao je dežurni policajac.

„НОВОСТИ“ ОТКРИВАЈУ: Зграду суда у пламену у Прњавору спасио полицајац са ватрогасним апаратом

Foto N. Đurić

Nezvanično saznajemo da je reč o policajcu Policijske stanice Prnjavor Miroslavu Subotiću, koji se uhvatio u koštac sa plamenom i dimom koji su počeli da gutaju i obavijaju ionako vremešnu i za renoviranje planiranu zgradu suda.

Prava sreća je da je on profesionalno, odvažno i spretno reagovao kada je u subotu ujutro u 3.54 čuo alarm u zgradi Osnovnog suda u Beogradskoj ulici. Uočivši da je, pod ključem, prijavnica suda u plamenu, Subotić je, uz poziv vatrogascima, otrčao do pedesetak metara udaljene susedne zgrade PS po vatrogasni aparat.

- Plamen je istovremeno pretio i sudskim ali i ostalim predmetima i samoj zgradi izgrađenoj pre više od pola veka. Stakla na prijavnicu usled toplote počela su da pucaju, što je sa talasom kiseonika još više razjarilo plamen. Prisebni policajac je dobro znao da najveća opasnost preti prostoriji na spratu iznad prijavnice, pod trskom. Vatrogasnim aparatom uspeo je da spreči da plamen zahvati plafon i trsku, a samim tim i katastrofalne posledice. Ubrzo su u pomoć pristigli i vatrogasci sa dva vozila-kazuje izvor „Novosti“ upućen u ovaj događaj.

U saopštenju  Policijske uprave Banjaluka stoji da su požar u zgradi Osnovnog suda u Prnjavoru „lokalizovali policijski službenici zajedno sa pripadnicima Vatrogasne jedinice Prnjavor“. Navedeno je i da „u požaru u Osnovnom sudu u Prnjavoru nije došlo do oštećenja arhivske građe kao ni predmeta u radu, a u toku je utvrđivanje uzroka i svih okolnosti ovog događaja“.

Rukovodilac RJ „Elektrokrajine“ u Prnjavoru, Borislav Petrović, pojasnio je, za „Novosti“, da je u vreme odigravanja ove drame u Beogradskoj ulici grad ostao bez struje na zahtev Vatrogasne jedinice radi bezbednosti intervencije na gašenju požara.

SLEDI RENOVIRANjE

ZGRADE četiri pravosudne institucije u BiH, u Prnjavoru, Bijeljini, Mrkonjić Gradu i Žepču, biće obnovljene ili novoizgrađene, za šta je, uz pomoć vlade Švedske, delegacija EU u BiH, u okviru programa IPA 2017, obezbedila više od dva miliona evra.

-Još pre ovog požara, iz Visokog sudskog i tužilačkog saveta (VSTS) BiH,  su ocenili da zgrada Osnovnog suda u Prnjavoru kao i druge tri u kojima su te pravosudne institucije trenutno smeštene ne mogu odgovoriti potrebama kvalitetnog i efikasnog pravosuđa, prilagođenog potrebama građana-ističe naš izvor.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati