POBEDIĆU I OPOZICIJU I NEPRAVDU: Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja i kandidat SNSD na ponovljenim lokalnim izborima

Lj. ĐURIĆ - S. MIŠLjENOVIĆ

17. 02. 2021. u 07:13

PONOVLjENI izbori u Doboju samo će potvrditi rezultate koje smo ostvarili 15. novembra, i u to nemam apsolutno nikakve sumnje.

ПОБЕДИЋУ И ОПОЗИЦИЈУ И НЕПРАВДУ: Борис Јеринић, градоначелник Добоја и кандидат СНСД на поновљеним локалним изборима

Boris Jerinić / Foto grad Doboj

Razlika u broju glasova između mene i mojih protivkandidata je pravi odraz stanja na terenu, uzimajući u obzir to da je jedan od njih već pokušao osvojiti mandat gradonačelnika i prošao je vrlo neslavno, a u međuvremenu nema nijedan rezultat koji bi to stanje popravio. O drugom kandidatu je sve rekao broj glasova koje je imao u novembru, kaže u intervjuu, za "Novosti", Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja i kandidat SNSD i poručuje da će na izborima u nedelju pobediti i opoziciju i nepravdu.

* Da li su opravdano poništeni rezultati novembarskih izbora?

- Ne! Sve ono na šta je opozicija dala primedbe je unapred pripremljena kampanja, i mi smo, što je najgore, znali za to. Nažalost, nije iznenađenje ni postupanje i stav CIK, jer sastav ovog tela je politička konstrukcija koja je dobila zadatak da odradi to što je odrađeno.

* SP i opozicija podigli su buku da su izbori pokradeni?

- Iza ovako velike buke krije se pad rejtinga tih stranaka i njihovo tavorenje u političkom životu naše zajednice je osnovni razlog nezadovoljstva. Opozicija je znala da nemaju nijedan rezultat, ništa čime se mogu pohvaliti kao činom dobrobiti za grad Doboj, i jedino što im je preostalo je da oštricu okrenu ka nama, u pokušaju da iskonstruišu neverovatnu atmosferu. Uoči izbora su se aktivirali, a jedini način promocije im je bio stvaranje nezadovoljstva putem kritike vlasti. Narod je to kaznio na glasanju, i to je pravi izvor nezadovoljstva.

* Ko snosi odgovornost za ponavljanje izbora i trošenje novca građana?

- Odgovornost ćemo tražiti, a pitanje je da li će biti pravog odgovora sa ovakvim odnosom sudskih organa. Rupu u budžetu i standardu, nažalost, platiće građani. Umesto da novac usmerimo u projekte, mi ponovo štampamo glasačke listiće, i to je apsurd.

* Koliko iznose investicije u Doboju za vreme vašeg mandata?

- U zadnje dve godine one su dostigle 40 miliona KM direktno iz budžeta grada, a od toga 20 miliona je u pripremi za realizaciju. Iz republičkog budžeta u novu bolnicu uloženo je oko 85 miliona KM, a stotine miliona za gradnju auto-puta, od čega dobar deo na teritoriji Doboja. Porezi, plate, takse, PDV, a pre svega novi i moderni objekti, sve ostaje u Doboju. Izvođači radova su angažovali stotine radnika, a 30 godina unazad Doboj nije imao takav rezultat.

"OBRENOVA GRUPA" KAO PODSTICAJ

* SMETA li vam naziv "Obrenova grupa"?

- Ako to označava, a tako je, grupu ljudi svesnih političkog trenutka, grupu koja svesno donosi ključne odluke da bi Doboj bio grad uspeha i napretka, grupu koja je spremna da izdrži napade i kritike i iz svega izađe ojačana, kao pobednik, zašto bi mi smetalo?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!