MINIRANA ŠUNKA! Muke meštana semberskih sela - zbog lopova meso mora pod ključ

B. Milošević

01. 02. 2021. u 13:01

MEŠTANI semberskih sela, već nekoliko godina unazad, suočavaju se sa čestim krađama mesa iz pušnica, pa su sušare u zimskim mesecima, najčuvaniji objekti u domaćinstvima.

МИНИРАНА ШУНКА! Муке мештана семберских села - због лопова месо мора под кључ

Foto: B. Milošević

- Kuće, a pogotovo pušnice, nismo zaključavali ni tokom rata - priča S.M. iz Ostojićeva kod Bijeljine i dodaje da poslednjih nekoliko godina koriste sva raspoloživa sredstva da sačuvaju meso od lopova.

- Prvo smo, pored lanaca i katanaca, pokušali lopove da uplašimo sa velikim fotografijama krvožednih pasa,pa smo lepili upozorenja "pazi,visoki napon" i na kraju, došlo je do mina, priča ovaj dosetljivi domaćin, i dodaje, da je na lopovima, da provere, da li je stvarno minirano.

U ovim nadmudrivanjima sa lopovima, ostale su brojne priče i anegdote,a jedna se još uvek prepričava, kako je domaćin pomogao lopovima da mu ukradu tele...

- Nedaleko od kuće, u mračnom sokaku, dok sam se vraćao od prijatelja, primetim dvojicu momaka kako se muče da utovare tele u kamion... Zamole me da im pomognem, i tek ujutru, kada sam otišao u štalu, shvatim, da sam lopovima utovario svoje tele - pričao je ovaj ojađeni domaćin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SRPSKA HEROINA KOJOJ SU UBILI DECU ZA NOVOSTI: Dobila sam dodatnu snagu kad sam videla da naš toliki narod kaže NE rezoluciji o genocidu