BIVŠI MINISTAR PROSVETE OSUĐEN ZBOG PEDOFILIJE: Devet godina zatvora za Nenada Suzića

O. Matavulj

25. 01. 2021. u 20:25

NENAD Suzić (71), bivši ministar prosvete Republike Srpske i redovni profesor banjalučkog Univerziteta, osuđen je u Okružnom sudu u Banjaluci na devet godina zatvora zbog seksualnog zlostavljanja 14-godišnje devojčice.

БИВШИ МИНИСТАР ПРОСВЕТЕ ОСУЂЕН ЗБОГ ПЕДОФИЛИЈЕ: Девет година затвора за Ненада Сузића

Foto: D. Pozderović

Suzić je oglašen krivim za obljubu sa detetom mlađim od 15 godina.

- Optuženi je osuđen na devet godina zatvora, u koju je uračunato vreme provedeno u pritvoru od 5. juna do 5. decembra 2019. godine. Optuženom je izrečena mera bezbednosti potpune zabrane vršenja poziva, delatnosti ili dužnosti profesora pri čijem se obavljanju ostvaruje neposredan kontak s decom - saopštio je Okružni sud u Banjaluci.

Foto: D. Pozderović

Takođe, Suziću je izrečena i zabrana približavanja i komunikacije sa žrtvom i određenim licima. I to zabrana približavanja od 50 metara i zabrana komunikacije u trajanju od dve godine. U to neće biti uračunato vreme provedeno na izdržavanju kazne.

 

Suzić je uhapšen 5. juna 2019. godine, nakon što su se roditelji žrtve obratili policiji.

 

Slučaj je prijavljen nedugo nakon nemilog događaja, kada je uznemirena devojčica roditeljima ispričala da ju je Suzić, koji im je komšija i dobro ga poznaju, napastvovao.

Presuda nije pravosnažna i dozvoljeno je pravo žalbe Vrhovnom sudu Republike Srpske.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA BEZ MILOSTI PREMA ALBANCIMA: Žestoka kazna zbog vređanja Srba, provokator Daku suspendovan zbog sramnog skandiranja