BOGOJAVLJENSKI KRST LUKI OPAČIĆU: Petanestogodišnjak prvi doplivao do Časnog krsta

M.D.

19. 01. 2021. u 16:06

БОГОЈАВЉЕНСКИ КРСТ ЛУКИ ОПАЧИЋУ: Петанестогодишњак први допливао до Часног крста

Foto: M.D.

PETNAESTOGODIŠNJI Luka Opačić iz Brčkog od danas je novi Vitez časnog krsta u Brčkom nakon što je prvi preplivao dionicu od 33 metra na reci Savi.

Opačić je inače bio najmlađi među 33 učesnika ovog tradicionalnog plivanja u Brčkom održanom na brčanskom izletištu Ficibajer koje je održano uz poštovanje   epidemioloških mera. Luka se zahvalio svim učesnicima današnjeg Bogojavljenskog nadmetanja što su mu dozvolili da prvi stigne do krsta.

- To mi je bio dečački san da plivam za Časni krst i evo on se ove godine ostvario - rekao je Opačić.

Za Draška Đurića, predsednika plivačko-ekstremno sportskog kluba „ATOS“ organizatora ove manifestacije,koja je zbog uslova bila revijalnog karaktera, svaki učesnik je pobjednik i vitez.

- Tu čast danas smo prepustili Luki,jer je bio najmlađi među nama.Na mlađima svijet ostaje i oni treba da gaje našu pravoslavnu tradiciju - rekao je Đurić.

Protojerej stavrofor Željko Matić prije Bogojavljenskog plivanja osveštao je vodicu i predvodio bogosluženje u hramu Uspenija Presvete Bogorodice u gradskom naselju Srpska Varoš.

Prota Matić je i podsetio da se tradicija plivanja za Bogojavljenski krst u Brčkom obnovila 2014.godine nakon punih 77 godina pauze. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)