KONSTITUISAN PRNjAVORSKI PARLAMENT: Simić ponovo predsednik (FOTO)

Ninko ĐURIĆ

30. 12. 2020. u 22:42

КОНСТИТУИСАН ПРЊАВОРСКИ ПАРЛАМЕНТ: Симић поново председник (ФОТО)

Konstiotutivna sednica SO Prnjavor/ Foto N. Đurić

SNSD-ov Željko Simić stari-novi je predsjednik Skupštine opštine Prnjavor, dok je za novog potpredsednika izabran Nebojša Todić, iz NDP-a, većinom glasova vladajućeg SNSD naspram opozicionog SDS, odlučili su odbornici na današnjoj konstitutivnoj sednici.

Na predlog takođe starog-novog SNSD-ovog načelnika opštine Darka Tomaša, ponovo je i za naredni mandat zamenika načelnika izabran Slaviša Milanković (SNSD), inače, sin legendarnog ratnog komandanta Veljka Milankovića, komandanta „Vukova s Vučijaka“.

Za vršioca dužnosti sekretara SO izabran je Srećko Aulić, koji je tu tužnost obavljao i u proteklom mandatu.

Na sednici su imenovani i vršioci dužnosti načelnika odelenja Opštinske uprave - za opštu upravu Svjetlana Kuzmanović, za finansije Aleksandar Njegomirović, za stambeno-komunalne poslove i investicije Dalibor Preradović, za prostorno uređenje Brano Žunić, za boračko-invalidsku zaštitu Srđan Tomić, za lokalni i ekonomski razvoj i društvene delatnosti Ljubiša Šikarac, za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Mišo Vujić. Reč je o dosadašnjim načelnicima, koji su na tim pozicijama bili i u proteklom mandatu, dok je jedino novo im vd. načelnica za inspekcijske poslove Mirela Milijaš (SNSD), direktorka Srednje škole u Prnjavoru.

Željko Simić je, uz zahvalnost odbornicima na ponovo ukazanom poverenju, izrazio zadovoljstvo zbog brzog i efikasnog rada tokom prvog skupštinskog zasedanja.

- Nadam se da će, bez obzira na političke razlike, pozitivan duh prevladati u budućem zajedničkom radu, kako bi smo donosili mnogobrojne odluke i rešenja od životnog i opšteg interesa Prnjavorčana - kazao je Simić.

Zbog usvajanja svih predloga za kadrovska rešenja i da je, kako je rekao, konstitutivna skupština protekla u korektnoj atmosferi, zadovoljstvo je ispoljio i načelnik opštine Darko Tomaš. Uz nadu da će i novoizabrani odbornici „raditi u opštem interesu svih građana“.

-I dalje ćemo našu opštinu voditi putem napretka i razvoja, pošteno, odgovorno i korektno-poručio je Tomaš, i u novom, drugom uzastopnom a ukupno trećem, mandatu, čelnog čoveka ove krajiške opštine.

RADIKAL KONDIĆ „PODLEGAO“

UZ vd. načelnicu inspekcije Mirelu Milijaš, jedino novo lice u novoj prnjavorskoj vlasti je potpredsednik parlamenta NDP-ov Nebojša Todić.

-Mesto potpredsednika je još u predizbornoj kampanji čvrsto bilo obećano meni. Ali pošto „ja“ nisam „ja“, ja sam „podlegao“!…-izustio je za govornicom „Šešeljev“ radikal Milorad Mićo Kondić.

Kasnije je obrazložio da sa svojim tročlanim klubom nije želio da na konstitutivnoj sednici ruši Tomaševu većinu.

Većina odluka, inače, donesena je sa 17 glasova, vladajućeg SNSD s 11, NDP-a dva, i po jednog odbornika radikala, socijalista, DEMOS-a i nacionalnih manjina, naspram opozicionih devet SDS-a i tri DNS-a. Prnjavorski parlament broji 29 odbornika pa je za donošenje odluke neophodno najmanje 15 ruku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)