VELIKA NAJAVA PREMIJERKE BRNABIĆ: Ni pandemija ne može stati između Srbije i Republike Srpske

Novosti online

27. 12. 2020. u 19:03

VLADA Srbije će i ove godine, kao i prošle pokloniti 250.000 evra za akciju „S ljubavlju hrabrim srcima“, izjavila je premijerka Srbije Ana Brnabić. Ona je poručila da ni pandemija ne može stati između Srbije i Republike Srpske i da je ovim gestom to potvrđeno.

ВЕЛИКА НАЈАВА ПРЕМИЈЕРКЕ БРНАБИЋ: Ни пандемија не може стати између Србије и Републике Српске

Ana Brnabić

U Banjaluci se održava donatorsko veče povodom tradicionalne manifestacije „S ljubavlju hrabrim srcima“, koja se organizuje pod pokroviteljstvom predsednice Republike Srpske Željke Cvijanović, a prikupljena sredstva namenjena su pokretanju prve Banke humanog mleka u Republici Srpskoj.

- Treći put sam deo ove manifestacije i žao mi je što zbog pandemije virusa korona nisam ponovo u Banjaluci. Želja je da pomognemo onima kojima je pomoć najviše potrebna. Sigurna sam da ćemo 2021. godinu ponovo dočekati zajedno - istakla je Brnabićeva, koja se u televizijskom prenosu donatorske večeri uključila video-linkom.

Zbog epidemiološke situacije, ove godine donatorsko veče organizovano je samo uz prikladan televizijski program.

Prva Banka humanog mleka u Republici Srpskoj biće osnovana u okviru Klinike za dečje bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske, s namerom da prevremeno rođenoj i teško bolesnoj deci, kojima nije dostupno majčino mleko, bude osigurano humano, majčino mleko.

(RTRS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)