UZ PRETNJU SILOVAO DEVOJKU: Policija iz Modriče uhapsila dvadesetčetvorogodišnjeg F. Z., poreklom iz Vukosavlja

O. MATAVULj

24. 12. 2020. u 07:13

DVADESETČETVOROGODIŠNjI F. Z., poreklom iz Vukosavlja, uhapšen je zbog sumnje da je silovao 18-godišnju devojku u iznajmljenoj sobi, koja se nalazi u sklopu prenoćišta benzinske pumpe u Šamcu.

УЗ ПРЕТЊУ СИЛОВАО ДЕВОЈКУ: Полиција из Модриче ухапсила двадесетчетворогодишњег Ф. З., пореклом из Вукосавља

Ilustracija / Foto O. Matavulj

Kako je potvrđeno u policiji, silovanje je prijavljeno Policijskoj stanici u Šamcu 21. decembra. Budući da je devojka znala identitet napadača, on je ubrzo lociran i uhapšen.

- Po prijavi su postupili policijski službenici i operativnim radom na terenu F. Z. je pronašla policija iz Modriče i lišila ga slobode. Nakon kriminalističke obrade predat je u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva u Doboju, uz izveštaj o počinjenom krivičnom delu - rekla je portparolka PU Bijeljina Aleksandra Marić.

Kako saznaju "Novosti", mladić i devojka su se dobro poznavali i često su komunicirali preko društvenih mreža, budući da F. Z. živi i radi u Nemačkoj. Zadnjih šest meseci imali su intezivnu komunikaciju, dogovarajući se da će se sastati kada se on vrati u Republiku Srpsku. Tako je i bilo. Sastali su se na benzinskoj pumpi. Međutim, devojka nije pristala na seksualni odnos, već ju je F. Z. na to prisilio.

- On je tu iznajmio sobu i devojku je uspeo da namami unutra, a onda ju je pod pretnjom silovao. Nakon toga je seo u automobil "audi", nemačkih registarskih oznaka, i udaljio se - kaže izvor blizak istrazi.

Pojašnjava da je devojka sve prijavila policiji, a radom na terenu istražitelji su uspeli da potvrde navode iz prijave. Pronađeni su i dokazi da su u kritično vreme osumnjičeni i devojka zajedno boravili na benzinskoj pumpi.

PREDLOŽEN PRITVOR

NAKON saslušanja osumnjičenog F. Z., OJT zatražilo je da mu se odredi jednomesečni pritvor. Na teret mu se stavlja da je počinio krivično delo silovanje, a o pritvoru će odlučiti sudija za prethodni postupak.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SRPSKA HEROINA KOJOJ SU UBILI DECU ZA NOVOSTI: Dobila sam dodatnu snagu kad sam videla da naš toliki narod kaže NE rezoluciji o genocidu