NOVI DOM PORODICI ŠPIRIĆ: Humaniste iz srbačkog sela Stari Martinac ni korona nije mogla zaustaviti

O. NIKIČEVIĆ

20. 12. 2020. u 10:24

KADA su polovinom prošle godine braća Darko i Miroslav Ćetojević iz Starog Martinca kod Srpca pokrenuli akciju da se za komšiju Jovu Špirića sagradi novi dom, mnogi nisu verovali da će akcija uspeti.

НОВИ ДОМ ПОРОДИЦИ ШПИРИЋ: Хуманисте из србачког села Стари Мартинац ни корона није могла зауставити

Foto O. N.

 Humaniste iz srbačkog sela ni korona nije mogla zaustaviti.

- Akciju smo nazvali "Kuća od srca" i angažovali brojne donatore da prilože novac ili građevinski materijal, a lokalne majstore da što jeftinije izvedu građevinske radove - kaže Miroslav, zaposlen u opštinskoj upravi kao komunalni policajac.

U donacijama su se, dodaje, posebno istakli Opština Srbac, Šumska uprava i srbačke firme "Agrounija", "Teksoprom", "Limeks", "Pekara Sunce", "Darko komerc", a veliku zahvalnost duguju i majstorima Ranku Mihajloviću, Ranku Dragojeviću, Radivoju Saviću i Mili Babiću.

VIŠE NE STREPE OD POPLAVA

JOVO Špirić kaže da je zadovoljan i srećan što ima ovako dobrih ljudi, i da će im biti večno zahvalan jer sada ima modernu kuću i dovoljno prostorija za sve članove porodice. Njegova supruga Rada kaže da se konačno oslobodila straha od nabujalog Vrbasa, jer samo oni znaju šta znači kada im svake godine voda uđe u kuću.

Iako skoro devet meseci traje epidemija virusa korona, uz mere epidemiološke zaštite, sagrađena je nova kuća u kojoj su četiri sobe, dnevni boravak i kupatilo, pa se ovih dana petočlana porodica Špirić, uz skromnu svečanost, uselila u novi dom.

POMOĆ Porodica Špirić, Foto privatna arhiva

- Sa svojom suprugom Radom i troje maloletne dece od devet do 14 godina, za vreme odbrambeno-otadžbinskog rata izbegao sam iz Donjeg Vakufa koji se nalazi u Federaciji BiH i uselili smo se u trošnu kuću na obali Vrbasa koju je najmanje jednom godišnje zahvatala poplava - kaže Jovo i dodaje da su skupili nešto para,kupili plac dalje od obale Vrbasa i planirali da grade novu kuću, ali nisu imali dovoljno sredstava dok im nisu u pomoć priskočile komšije.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

USVOJEN IZBORNI ZAKON REPUBLIKE SRPSKE: Rasprava u NSRS se odužila do dva sata posle ponoći