ZAŠTO SE KOMŠIĆ I DŽAFEROVIĆ NISU SRELI SA LAVROVIM: Čović otkrio ko je nalogodavac te odluke

Novosti online

15. 12. 2020. u 22:44

PREDSEDNIK HDZ BiH Dragan Čović ocenio je da je odluka članova Predsedništva BiH Željka Komšića i Šefika Džaferovića da se ne sastanu sa šefom ruske diplomatije Sergejem Lavrovom, bila po uputstvima predsednika SDA Bakira Izetbegovića.

ЗАШТО СЕ КОМШИЋ И ЏАФЕРОВИЋ НИСУ СРЕЛИ СА ЛАВРОВИМ: Човић открио ко је налогодавац те одлуке

Foto: SRNA

On je rekao da je ta odluka Komšića i Džaferovića “u funkciji puno aktivnosti koje se dešavaju oko ključne stranke Bošnjaka u BiH čija dva bošnjačka člana Predsedništva BiH deluju u skladu sa uputstvima predsednika SDA”.

– Tako da je to deo jedne sinhronizacije – rekao je Čović.

Na konstataciju novinara da tokom jučerašnje posete Lavrova u sedištu Vlade Republike Srpske u Istočnom Sarajevu nije bila istaknuta zastava BiH, Čović je rekao da je zastava bila tokom sastanka u Predsedništvu.

– Na jednom sastanku je bilo zastave BiH, na sastanku u zgradi Predsedništva BiH kad je gospodin Dodik primio ministra kao predsedavajući Predsedništva BiH. To je već uhodana procedura tako da sa te strane nije bilo iznenađenja. Kad sam se ja sastao s gospodinom Lavrovom u Sarajevu, naravno, bila je zastava BiH – rekao je Čović.

Članovi Predsedništva BiH Šefik Džaferović i Željko Komšić odbili su da se danas u Sarajevu sastanu sa ministrom spoljnih poslova Ruske Federacije Sergejom Lavrovom.

(Srpskainfo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri