SUĐENJE ZA UBISTVO KRUNIĆA I PAVLOVIĆA: Nadzorne kamere snimile vozila optuženih

O. M.

15. 12. 2020. u 15:48

IZVOĐENjEM dokaza tužilaštva u Okružnom sudu u Banjaluci je posle duže pauze, izazvane virusom korona, nastavljeno suđenje za ubistvo Slaviše Krunića i njegovog telohranitelja Žarka Pavlovića.

СУЂЕЊЕ ЗА УБИСТВО КРУНИЋА И ПАВЛОВИЋА: Надзорне камере снимиле возила оптужених

Foto: Printskrin ATV

Tužilaštvo je danas prikazalo snimke nadzornih kamera na kojima se, kako tvrde, vidi da su optuženi više puta automobilima prolazili pored picerije "Moretti" u kojoj su ubijeni sedeli pre zločina.

Za planiranje i organizovanje atentata optuženi su Benedi Đukanović i Emilio Baldo, dok se za pomaganje tereti bivši radnik "Sektor sekjuritija" Rodoljub Gajić. U svemu je učestvovao i Željko Kovačević koji je ubijen u razmeni vatre s Krunićevim vozačem Goranom Ilićem, koji je u napadu ranjen. Zločin se dogodio 22. aprila prošle godine u Glamočanima kod Banjaluke.

Na prikazanim snimcima vidi se beli "golf 7" koji je navodno koristio Đukanović, crvena "opel korsa" kojom je upravljao Kovačević, te crna "opel korsa" koju je koristio Baldo. Vidljivo je da je crvena "korsa" više puta, u oba pravca, prolazila pored picerije u kojoj je sedeo Krunić.

- Poslednji put crvena "korsa" se vidi na snimcima firme "Međugorje" i smatramo da su je optuženi ostavili tu kod napuštene robne kuće (mesto gde je automobil pronađen, op.a.) - rekla je tužilac Snježana Petković.

Usledilo je prigovor branioca Tatjane Savić koja smatra da tim rečima tužilaštvo iznosi analizu dokaza, što ne bi trebalo da čini. Prigovor je uvažen, a snimke će na narednom ročištu analizirati veštak iz Slovenije Gregor Kovač.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)