IZ SRBIJE STIGLO 13.500 VAKCINA: Građanima RS, zahvaljujući donaciji, obezbeđene dodatne doze protiv sezonskog gripa

S. M.

12. 12. 2020. u 08:20

GRAĐANIMA Republike Srpske je, zahvaljujući donaciji Srbije, obezbeđeno dodatnih 13.500 doza vakcine protiv sezonskog gripa, odnosno u ovoj godini ukupno 38.500 doza, što je duplo više u odnosu na ranije godine, potvrđeno je "Novostima" iz Fonda zdravstvenog osiguranja RS.

ИЗ СРБИЈЕ СТИГЛО 13.500 ВАКЦИНА: Грађанима РС, захваљујући донацији, обезбеђене додатне дозе против сезонског грипа

Foto FZO RS

Iz Fonda su istakli da bi ova donacija trebalo da se što pre realizuje, jer je aktuelna epidemiološka situcija nepovoljna kako na ovim prostorima, tako i u svetu.

Dalje navode da je ova donacija omogućena zahvaljujući dobroj saradnji između vlada i fondova zdravstvenog osiguranja Srbije i Srpske, odnosno da je to rezultat dogovora, u kojem su učestvovali i FZO RS, kao i RFZO Srbije.

- Nakon što su vakcine protiv sezonskog gripa koje su bile obezbeđene za građane potrošene u veoma kratkom roku, a Institut za javno zdravstvo RS, u čijoj je nadležnosti nabavka vakcina, nije uspeo na tržištu da nabavi dodatne količine, Fond zdravstvenog osiguranja Srpske za pomoć se obratio nadležnim institucijama Srbije - pojašnjavaju iz Fonda.

OBOLELO JOŠ 346 OSOBA

PREMA poslednjim podacima, u Srpskoj je 346 novozaraženih,a prijavljeno je 19 smrtnih slučajeva. Do sada je u RS potvrđen 33.271 slučaj virusa korona, a preminulo je ukupno 1.340 osoba.U RS od novog virusa korona do sada se oporavilo 19.149 osoba, a testirano je ukupno 147.429 osoba. Ukupan broj hospitalizovanih je 1.115.

Iz Fond zdravstvenog osiguranja RS su poručili i da izražavaju zahvalnost predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i Vladi Srbije, ne samo za ovu donaciju, već i za brojne druge pomoći zdravstvenom sistemu Srpske u periodu pandemije, kao i ranijih godina.

VAKCINACIJA Fond zdravstvenog osiguranja RS,Foto RTRS

- Srbija je uvek bila uz Srpsku i uvek je pružala podršku našem zdravstvenom sistemu, što se posebno istaklo u ovom periodu, kada se celi svet bori sa virusom korona - naglasili su iz Fonda.

IZ FZO RS su poručili da će nastaviti dobru saradnju sa zdravstvenim ustanovama i institucijama Srbije kako bi i ubuduće za svoje osiguranike obezbeđivali najbolju moguću zdravstvenu zaštitu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave